Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktorr Úr!
A kiskutyám kan a 3 éves Yorki nagyon játékos és erőszakos a játékban. Ha nem kapja meg a labdáját, amit vissza hozhatna akkor elkezd sírni és ráadásul ugat is. Sokszor fáradt vagyok ahhoz,hogy eldobjam neki a labdát. Néha csinál olyat, hogy belöki az orrával a labdát a dobozába s addig ugat amíg ki nem veszem onnan s olyan helyekről kell kivennem a labdáját ahova ő is be férne… Mit tegyek? Egy kutya meddig marad játékos, meddig marad meg ez a tulajdonságuk? A másik problémám, hogy az etető/itató tálja 0,5 literes, amelyből nem eszik és iszik. De ha odarakom elé a 1,5 literes edényeket akkor bátran iszik s eszik belőle. Miért van ez? A harmadik megoldatlan problémám, hogy a kutyám tudja,hogy hol tartom az ennivalóját (például ha hűtőben) és akkor odamegy s könyörög,hogy ő most azt akar enni vagy vegyem le a polcról a konzervet s nagyon finnyás, például nem fogadja el mástól a kaját csak tőlem. Ha eszem akkor elvárja,hogy agyjak neki s nem eszi meg ha nem a számból adok egy darabot… Mit tegyek???? Az utolsó problémám a fürdetés. Nem szereti, nagyon megharagszik rám de a hajszárítóval meg van szárítva azt nagyon imádja. Miért van ez? Ha hó van s a kutyus mancsára vagy szőrére van ragadva tapadva a hó akkor ő addig nem mozdul meg még lennem szárítom a havat a szőréről.
Előre is köszönöm a Kedvességét s a tanácsait. Üdv: Szabó Renáta Yorki tulajdonos:)

2011.11.30

Állatorvos
Az alapvető probléma az, hogy Ön csinálja azt amit a kutya akar és nem fordítva. Amennyiben Ön a falkavezér, akkor Ön határozza meg a játék idejét és időtartamát, az etetés és séta idejét stb. A kutya szerencsés esetben egész életében játékos marad, de a játék akkor jó, ha mindkét félnek örömet okoz. A kutyája megtanulta, hogy nyugodtan ugráltathatja és irányíthatja Önt, de ez neki sem jó. Segítséget nyújthat egy kutyaiskola, ahol segítséggel megtaníthatja alapvető dolgokra a kutyát. A tanítás során irányító szerepbe kerül, nőni fog a tekintélye a kutya szemében. Ha erőszakos, akkor mondhatja neki, hogy "Nem!" és a helyére küldheti. Kijelölhet egy időpontot, amikor viszont az Ön kezdeményezésére játszik, sétál a kutyával, majd egy idő után Ön vet véget a játéknak és elteszi a labdát. Ha a kutya hisztizik, akkor azt határozottan tiltja, majd a helyére küldi. Semmi esetre sem enged az erőszakosságnak.
Szerintem előbb utóbb a kutya enne a kisebb edényből is. Nincsen olyan egészséges állat aki éhenhal. Ugyanakkor semmi akadálya nincsen annak, hogy abból a tálból egyen, amit jobban kedvel.
Most egy ideig csak etetési időben adjon a kutyának enni, vagy jutalomfalatot akkor, ha egy feladatot jól végrehajtott. Erre azért van szükség, mert ez is egy módja annak, hogy a kutya megértse, hogy nem Ő irányít. A kutya mindig akkor kapja meg a vacsoráját, ha a család már evett. Az elején, ha az Önök étkezése közben nagyon követelőző, akkor az evés idejére tegyék át egy másik helyiségbe. Ha a kutya eddig az ágyában aludt, most egy időre ki kellene tenni onnan. Ha majd rendeződnek az alá-fölérendeltségi viszonyok, akkor újra Önnel alhat.
A fürdetés egy szükséges rossz. Mi sem szeretünk mindent, mégis csinálni kell. Ez a kutyáknál is így van. Ne foglalkozzon Vele ha durcás, ne kedveskedjen Neki, meg kell szoknia, hogy a gazdának joga van Őt megfürdetni.
A hó valóban okozhat kellemetlenséget, főleg akkor, ha az ujjak közé fagy. Sok kutya séta közben is kéri ezek eltávolítását. Az teljesen természetes, hogy ebben segít a gazdi.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem