Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves DoktorÚr!
Szeretném kikérni a véleményét a zselés nyugtatról mégpedig Sedalin Forte.westie kutyusomnál lenne rá szükség a kozmetikus miatt 12 éves egyszer volt használva de féltem szegénykémet mert hallotam utána hogy árt a szívnek. Örümmel fogadom az ötleteit. Válszát előre is köszönöm. Szilvia

2012.05.02

Állatorvos
Valószínűleg azért adnak nyugtatót a kutyának, mert a kozmetikázás során nagyon stresszel, esetleg harap, emiatt nem lehet rendesen megnyírni vagy trimmelni. Ha ez a helyzet, akkor a nyugtató nélkül elvégzett beavatkozás ha lehet még jobban megterheli az állatot, hiszen úgy több mint egy órán át rángatják, Ő meg küzd. A Sedalin alapvetően biztonságos szer. Fontos, hogy akkor adják be a kutyának, amikor még nem sejt semmit (kozmetikázás előtt kb. fél órával), mert egy ideges állatnál már nem mindig hatékony. Leveléből kiderül, hogy használták már a szert, feltételezem, hogy jól működött. Fontos tudni, hogy a Sedalin hatékonysága egyedenként változó, ezért az "éles"helyzet előtt érdemes kipróbálni. Másik fontos dolog, hogy nem megfelelő hatékonyság esetén felesleges a dózist növelni, mert a hatékonyság nem nő, csak a hatás hosszúsága. Ha a Sedalin nem megfelelő az Önök kutyájánál, akkor kérhetik egy állatorvos segítségét is a kozmetikához szükséges nyugtatásban. Ha nagyon aggódik, akkor a nyugtató alkalmazása előtt orvoshoz viheti a kutyát, aki fel tudja mérni a kutya kardiológiai állapotát, illetve belgyógyászati státuszát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem