Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor!
Van egy 2 éves ivartalanított nöstény cicánk, kölyök kora óta mi neveljük a férjemmel egy panel lakásba. A probléma amivel Önhöz fordulok az, hogy körülbelül 3 hónappal ezelőtt minden előjel nélkül megtámadott a macska, ez vlt az első alkalom. Háttal álltam neki és úgy ugrott a vádlimra. Mikor a párom rászólt (ő látta már, ahogy rámugrik) őt is megtámadta. Fújt,mélyen nyávogott és farkát is borzolta. Úgy fél óra után lenyugodott és úgy viselkedett mint máskor. Sokszor hozzámbújik és barátsagos velem.
Azóta nem volt ilyen tegnapig, mikor újra megtámadott és ugyanúgy a lábamba kapott bele és borzolt stb. Ma megint megtámadott: felkeltem a kanapéról, hogy levegyem a telefonom a szekrényről és most is hátulról ugrott rám.
Biztos hogy nem játékból! Kezdek félni tőle, de elaltatni se szeretnénk :/
A kérdésem, hogy mit gondol mi lehet a baj? Mit lehetne tenni és hogy miért csak engem támad meg?
Választ előre is köszönöm!

2018.01.05

Állatorvos

A viselkedési problémák hátterében előfordul, hogy betegségek állnak. Az agresszió hátterében lehet például a pajzsmirigy túlműködése. Sajnos nem minden esetben találunk betegséget, előfordul, hogy a cica természete ilyen…. Én azt javaslom, hogy vegyék fel a kapcsolatot Dr. Sátori Ágnessel,  az ő  szakterülete a viselkedészavarok kezelése.

Vissza a kérdésekhez