Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dortornő!
2 eves ivartalanitott szuka kutyam kb ket hete vizelet tartasi problemakkal kuzd es a perajanak a belsejen megjelent egy pattanas, gennyes szeru pukli. Voltunk orvosnal felfazasra gyanakodtunk almaban fordult csak elo hogy bepisilt felse kelt ra kapott antibiotikumot mert akkor meg nem latszot a kinoves javult par napig . Megnezte a vizelet mintat es ultrahanggal is rendben volt minden. Most megint elkezdodott de most felkell ra es ott a pukli is. Nappal nem tapasztaltunk semmi problemat. Őn szerint mi lehet? Koszonom elore is a valaszt!
Udv
Szilvi

2017.08.13

Állatorvos

Nem biztos, hogy a pérán lévő gyulladásos terület összefüggésben van a vizelettartási problémákkal. Ha a vizeletben nincsen semmi kóros (kristály, baktérium) és az ultrahang vizsgálat sem mutatott ki elváltozást, akkor nagyon valószínű, hogy inkontinenciával állunk szemben. A hólyagzáró izom megfelelő tónusának kialakításában kutyáknál is szerepe van az ösztrogénnek, amelynek szintje az ivartalanítás után lecsökken, ezért egyes kutyáknál vizeletvisszatartási problémák jelentkezhetnek. Vannak olyan gyógyszerek, amelyek alacsony dózisban tartalmaznak ösztrogént (pl.: Incurin), így az ilyen okból kialakuló vizelettartási problémák rendeződnek.

Vissza a kérdésekhez