Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr! Mit tegyek ha a kutyámnak kisebesedett a farka? Ez mitol lehet? Talan attol, hogy amikor ül a földön és csóválja a farkát kidörzsöli a beton? Mivel tudnám bekenni, hogyan ápoljam? (Kan, golden retriever, 6 éves) Köszönöm

2016.04.12

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Sok mindentől lehet seb egy kutya farkán. A leggyakoribb goldeneknél az ún. hot spot vagy felületes bőrgennyesedés, mely bolhallergia kapcsán vagy egyéb okból alakulhat ki. Ez esetben ektoparazitaírtás, majd, le kell nyírni a szőrt és naponta 3szor betadinnal lekenni. Elképzelhető, hogy ez nem elegendő a gyógyuláshoz és gyulladáscsökkentőt is kell kapni, esetleg antibiotikumot. Látatlanban ezt nem tudom megmondani, de egy állatorvos vizsgálat után biztosan tud segíteni.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem