Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr.-nő! 1 éves Bishoup Havanese kutyusunk bolhás lett. Mivel gyakran bújik össze a 11 éves fiammal és együtt alszanak tanácstalan vagyok milyen bolha irtót vegyek, mert sajnos bolhás. A bolha és kullancs elleni nyakörv lenne a megoldás, esetleg méreg mentes, vagy a nyakhoz cseppentő megoldás. Olyat kapott mint kölyök, az akkor használt. Köszönöm előre a válaszát

2018.02.02

Állatorvos

A nyakörvek közül a Foresto-t javasolnám. Cseppet is használhat, de egy éjszakát ne aludjanak együtt a gyerekkel. Vannak tabletták is, amelyek hatóanyaga nem kerül a bőr felszínére (pl.: NexGard, Bravecto). Nagyon fontos a környezet bolhairtása is, mert a kutya onnan állandóan visszafertőződhet. Minden textíliát alaposan ki kell mosni, amivel a kutya érintkezett, alapos porszívózás szükséges a rejtett zugokban is. Ahol lehet, használjon környezeti bolhairtó sprayt is (pl.: Insecticid 2000).

Vissza a kérdésekhez