Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Nő!

A tengerimalacomnál folyamatosan visszatérő probléma az atka. Amikor először észrevettem, hogy sok kis seb van a hátán, egyből elvittem állatorvoshoz, ahol 3-4 héten keresztül, heti 1 alkalommal kapott sh-rodemectin spot on cseppet, amitől el is múlt, szépen visszanőtt a szőre is. Rá 1-2 hónappal ismét észrevettem, akkor az állatpatikában kaptam egy más fajta cseppet, amit 2 alkalommal kellett 3 hetes különbséggel használni. Igaz a másodikat 1 hét csúszással ( a mai nap folyamán) kapta meg, mert észrevettem, hogy újra tiszta seb a háta. Az első cseppezés után ismét javult a helyzet.
Mit lehet tenni, ha ez visszatérő probléma nálunk? Amíg tart a kezelés szépen gyógyul és nő vissza a szőre, de újra-újra előjön. Sokat vakarja a fogával is magát, kutyával együtt van tartva ( neki nincs ilyen problémája). Tanácstalan vagyok, hogyan lehetne megelőzni, hogy ha egyszer meggyógyul a bőre, ne térjen vissza.
Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

2016.09.05

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Valószínűleg mindegyik szer jó volt, amit kapott, csak nem elég hosszú ideig alkalmazták vagy visszafertőződött a környezetből. Alaposan takarítsák ki a helyét ahol tartják, akár atkaölővel fújják le. Cseréljék ki az almot az etetőjét és minden olyan tárgyat, ahol megbújhatnak az atkák. És közben minimum 3 hónapos kúrát kezdjenek el valamelyik spot onból.

Üdv

Vissza a kérdésekhez