Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr.Nő/Dr. Úr! Van egy 7 hetes törpenyuszink! A tenyésztőtől egy hete hoztuk el! Azt mondta hogy 8 hetesen vigyük el orvoshoz kombinált oltásra! Azt szeretném megkérdezni, hogy a kombináltban mik vannak? Mi ellen véd? Szúnyogcsípés által terjesztett rdh elleni védelem van benne? Mert úgy tudom azt fontos beadatni, mert ha megcsípi egy szúnyog, akkor bele is halhat a nyuszi! Az oltásig hogy tudom megvédeni az esetleges szúnyogcsípés ellen? Habár nem hiszem hogy ilyenkor még lenne szúnyog! Mikor kell megismételni az oltást? Van mellékhatása az oltásnak? Köszönöm szépen! Üdv.; Benőcs Evelin

2014.04.24

Állatorvos

A kombinált oltás két nagyon veszélyes nyúlbetegség ellen véd, az egyik a myxomatosis, a másik a nyulak vérzéses betegsége (RHD). Az első oltást 4 hét múlva meg kell ismételni, majd fél évente szükséges újabb vakcinázás. Szúnyogháló használatával tud védekezni a csípések ellen, amíg a nyuszinak nincs védettsége. Az oltás után egyes nyuszik bágyadtak, levertek, lázasak lehetnek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem