Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr Nő/Úr! 1,5 éves németjuhász kutyánk etetésével kapcsolatban érdeklődnék Öntől,véleményére lennék kíváncsi. Az eddigi száraztápot mostanában már nem fogadja el.Volt hogy elvettük előle,visszaadtuk,és ezt kb 24 órán keresztül,több alkalommal és akkor sem eszi már meg. Vettünk most neki Purina Dog Chow Sensitive tápot,amit annyira eszik,majd megfullad tőle.Több napig teszteltünk egy 2,5 kg-os kis zsákot,minden alkalommal szívesen eszi.Ön szerint ez megfelelő táp neki? Jót akarunk neki,ha elegendő,és jó táp,akkor átállunk erre,ha mást javasol,akkor megpróbáljuk azt.Mitől lehet ez az egyik napról a másikra történő elutasítás?Illetve ha egy márkán belül más ízeket is veszünk neki az nem okoz majd gondot?Köszönöm:Andrea

2015.05.29

Állatorvos

Lehetetlen a legjobb tápot ajánlani, mert annyira sokféle van és olyan nagyon sok a nagyon jó minőségű… A Purina Dog Chow egy középkategóriás táp, ezen belül teljesen megfelelő arra, hogy egy felnőtt kutyát tápláljanak vele. Ha megengedhetik maguknak, akkor válasszanak prémium tápot, felsorolok néhányat: Purina ProPlan (ennek is van sensitive változata, ha a másik ízlett, ez is fog), Select Gold, Real Nature, Happy Dog, Premiere, Hill’s, Eukanuba, Royal Canin….Ha nincsen lehetőségük arra, hogy prémium tápot etessenek (tudom, ez egy nagytestű kutyánál komoly anyagi kérdés is), akkor nyugodtan maradjanak a Dog Chow tápnál. Figyeljék, hogy normális-e a kutya széklete, jó-e a kondíciója néhány hét után, fényes-e a szőre, ezek mind azt jelzik, hogy egy táp beválik az adott állatnál. Ha más ízeket vásárolnak egy márkán belül, akkor azt is fokozatosan kell kipróbálni, mert az új fehérje akár problémát is okozhat, ennek a fajtának elég érzékeny az emésztőrendszere. Ha már kipróbáltak többféle ízesítést és nem volt baj, akkor onnantól kezdve akár váltogathatják őket. A hirtelen visszautasítás sokszor valami táplálékkal kapcsolatos rossz élmény következménye.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem