Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr.nő/úr, egy hete fogadtunk örökbe egy menhelyi beagle keverék kölyköt. A menhelyen összevissza kapott enni, éppen azt, ami volt. Mióta nálunk van, napi 3szor, ugyanabban az időpontokban kap előírt mennyiségű, hypoallergén tápot (bárány és rizs). Az első 2-3 napban kapott csirkés Brit Premiumot is, de az orvos ajánlotta a másikat. Még mindig pépeset ürít, illetve láthatóan fogyott is, bár eléggé jó húsban volt, így ez most még nem probléma. Kapott az elmúlt alkalmakkor egy kis rizst is a tápba keverve. Mikor áll át a szervezete, illetve ez normális, hogy még mindig nem szilárd a széklete? Kedélyállapota remek, sokat mozog, sokat alszik, az ételt habzsolja. Köszönöm előre is válaszát. Üdv. Zsófi

2015.08.10

Állatorvos

Gondolom féreghajtót kapott a kölyök, ha nem, akkor mindenképpen adjanak neki. Kaphat a kiskutya probiotikumot is. Ha nem rendeződik a széklet néhány napon belül, akkor szerintem szükséges lenne egy bélsárvizsgálat (bakteriológia, parazitológia, célzott Giardia vizsgálat). A hirtelen táplálékváltás gyakran jár átmeneti hasmenéssel, de mivel a kölyök menhelyről származik, ezért jobb az óvatosság. Ha kiderül, hogy semmilyen kórokozó nincs a háttérben, akkor tényleg csak az a feladat, hogy rendezzük a kölyök bélflóráját és megtaláljuk a megfelelő tápot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem