Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr Úr…
A Yorki kutyusom most volt 3 éves s azt vettem észre,hogyha nem vagyok otthon elmegyek dolgozni akkor meg jelöli a bútoraimat s kaparja a falról a festéket de ezt máshol is csinálja ha vendégségbe vagyunk s más kutya van vagy épp látja,hogy hol vagyok… Ilyenkor mit tegyek???? Előre is Nagyon szépen köszönöm a tanácsát… Üdv: Szabó Renáta

2011.11.29

Állatorvos
Sajnos leveléből nem derül ki, hogy a kutya kan vagy szuka. Ha csak kis mennyiségű vizelet található egyes helyeken és főleg függőleges felületeken, akkor valóban jelölésről van szó. A lakáson belüli jelölgetés domináns viselkedésnek számít. Azt jelzi, hogy Ő az úr az adott területen, vagyis az Ön falkavezéri pozíciója nem túl stabil. Okozhat jelölő viselkedést más domináns kutyák jelenléte is. Ebben az esetben erősítenie kellene a dominanciáját a kutyával szemben. Szerintem hasznos segítség lenne egy kutyaiskola, ugyanis amennyiben tanítja az állatot és Ő teljesíti a feladatokat nő a tekintélye a kutya szemében, hiszen Ön irányít. Vannak apró dolgok, amelyeket egy domináns kutya esetében célszerű betartani: -az ajtón Ön megy be elsőként -etetéskor leültetjük és vezényszóra kezdhet enni -a család eszik elsőként, csak utána a kutya -asztaltól nincs jutalomfalat -a kutya egy ideig ne aludjon a gazdával együtt stb. Megfontolandó az ivartalanítás is.
Vissza a kérdésekhez