EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr Úr…
A Yorki kutyusom most volt 3 éves s azt vettem észre,hogyha nem vagyok otthon elmegyek dolgozni akkor meg jelöli a bútoraimat s kaparja a falról a festéket de ezt máshol is csinálja ha vendégségbe vagyunk s más kutya van vagy épp látja,hogy hol vagyok… Ilyenkor mit tegyek???? Előre is Nagyon szépen köszönöm a tanácsát… Üdv: Szabó Renáta

2011.11.29

Állatorvos
Sajnos leveléből nem derül ki, hogy a kutya kan vagy szuka. Ha csak kis mennyiségű vizelet található egyes helyeken és főleg függőleges felületeken, akkor valóban jelölésről van szó. A lakáson belüli jelölgetés domináns viselkedésnek számít. Azt jelzi, hogy Ő az úr az adott területen, vagyis az Ön falkavezéri pozíciója nem túl stabil. Okozhat jelölő viselkedést más domináns kutyák jelenléte is. Ebben az esetben erősítenie kellene a dominanciáját a kutyával szemben. Szerintem hasznos segítség lenne egy kutyaiskola, ugyanis amennyiben tanítja az állatot és Ő teljesíti a feladatokat nő a tekintélye a kutya szemében, hiszen Ön irányít. Vannak apró dolgok, amelyeket egy domináns kutya esetében célszerű betartani:
-az ajtón Ön megy be elsőként
-etetéskor leültetjük és vezényszóra kezdhet enni
-a család eszik elsőként, csak utána a kutya
-asztaltól nincs jutalomfalat
-a kutya egy ideig ne aludjon a gazdával együtt stb.
Megfontolandó az ivartalanítás is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem