Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Úr/ Nő!
Három kérdésem lenne. A kutyánk bolhás és több bolha is megcsípte őt…Szegény sokat vakaródzik. Melyik bolha irtót tudná ajánlani?
A másik kérdésem az,hogy a kutyát ha megcsípte egy bolha az meddig fog viszketni? A harmadik kérdésem az lenne, hogy a tengerimalacnak mit ajánlana, hogy mit adjunk neki enni?

Köszönöm a válaszát előre, Hanna

2016.07.30

Állatorvos

Kedves Hanna!

Gyors segítségre cseppeket szoktam javasolni (pl Advantix csepp), de egyidejűleg jó, ha egy jó minőségű nyakörvet is beszereznek, aminek hosszan tartó hatása van, ha nem szeretnék 4 hetente csöpögtetni a kutyát, mert egyébként visszafog fertőződni.(Pl Foresto nyakörv). A bolha csípés és a vakaródzás 2-3 napon belül mérséklődik és ha még bolha allergia is kialakult akkor is 4-5 , de maximum 1 héten belül megszűnik.

A tengerimalacnak rendkívül sokféle táp kapható. Alább belinkeltem egy cikket, több tápot is lát majd, csak a példa kedvéért.A táp mellett javaslok mindenképpen sok zöldséget és gyümölcsöt, meg szénát is.

Vigyázzon tengerimalacára – tiltólistás eledelek

 

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem