EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr Úr !!
Van egy 4 éves yorki kutyám s szeretnék mellé venni egy Jako Papagájt s azt szeretném meg tudni,hogy lehet e kutya mellett ilyen nagy papagájt tartani a lakásban ,hogy a kutya nem kap el semmit a papagájtól vagy fordítva…..
S megszeretném még tudni,hogy fel kell e vágni a papagáj nyelvét,hogy meg tanuljon beszélni a papagáj?????
Előre is köszönöm kedvességét üdv Szabó Renáta

2012.04.01

Állatorvos
A kutyák és papagájok betegségei nagy többségükben különbözőek. Nem jellemző, hogy egymástól elkapjanak valamit. Ha a madár egészséges (nem váladékos az orra körül a toll, nincs kötőhártya gyulladása, nincs hasmenése), akkor nem valószínű, hogy bármilyen veszélyt jelent a kutyára nézve. Az Ön egészséges kutyája biztosan nem ad át betegséget a madárnak. Elméletileg semmi akadálya nincsen annak, hogy a két állatot egy lakásban tartsa. Jákó papagáj tartását azonban nagyon gondolja meg, mert egy rendkívül intelligens hosszú életű állatról van szó. Nagyon sok odafigyelést és nem utolsó sorban rengeteg időt igényel az, hogy az állat szellemi igényeit is kielégítse. Ha a madár unatkozik, akkor könnyen viselkedészavarossá válhat. Ilyen madár tartását én csak olyan embernek ajánlanám, aki biztosan tudja magáról, hogy napi rendszerességgel több órát foglalkozik a madárral (a közelében van, szabadonengedi) és mindezt tudja biztosítani számára évtizedeken át. Fontos tudni azt is, hogy a madár komoly károkat tud okozni a lakásban, ha felügyelet nélkül szabadon van, mert erős csőrével szinte bármit szétrághat (vezetékek, ajtók, bútorok stb.). A papagájok nyelvének felvágása barbár dolog és nincsen rá szükség. A jákó kíváló hangutánzó, nincsen szükség ehhez semilyen sebészeti beavatkozásra.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem