Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves dr Nő, Úr! A rottweiler kutyám lába, nagyon csúnya. állandóan nyalja,már néha vérzik is. Az állatorvos mindenféle cseppeket adott rá, de semmi nem történt. Találtam az interneten egy gélt,/ Newcharm ,ez eddig segített/ de sajnos most semmi történik. Legfeljebb 3-4 órát kibír, hogy nem nyalja. A legnagyobb baj éjszaka van , akkor jön rá igazán, hogy nyalja szegény.Több állatorvosnál voltam vele, de nem történt semmi. Most arra gondoltam, hogy adok neki valami embernek is való Fenistil retard tablettát , de nem tudom hogy jót teszek-e vele. Kérem segítsen. Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Sasné Fehér Judit

2014.12.16

Állatorvos

Tudnom kellene, hogy milyen kezelést kapott eddig a kutya. A leírása alapján én allergiára gyanakodnék, de hasznos lenne egy bőrkaparék vizsgálat is az adott területről, hogy nincsen-e a háttérben valamilyen bakteriális vagy gombás fertőzés vagy szőrtüsző atkák. Ne adjon egyelőre gyógyszert a kutyának, mert előtte tudni kellene, hogy mit kezelünk. Ha allergiás a kutya, akkor mindenképpen érzékeny kutyáknak való tápra kellene váltani (pl.: PetBalance Medica táplálékallergia kezelésére). Azt, hogy pontosan mire allergiás a kutya, csak allergiateszt elvégzése után lehetne megmondani, de ha a diétára javul az állat állapota, akkor valószínűleg a tápláléknak volt szerepe a tünetek kialakulásában. Azt, hogy a diéta segít-e, csak 4-6 hét után lehet megmondani, nem várható javulás 1-2 nap alatt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem