Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Úr!
3 éves Yorki kutyusom van és mindig túlzásba viszem az aggódást: a kiskutyusom kis kora óta horkol, de tegnap előtt valahogy jobban horkolt a keletnél, és olyan mintha időnként nehezen venné a levegőt, mit tetszik javasolni?
A másik problémám, hogy a kutyusom nagyon reszket és úgy veszem észre fázik a hidegben, de még sosem adtam rá ruhát vagy kabátot, mit javasol, ön szerint nem lesz probléma, ha meg próbálok ráadni kabátot?
A harmadik problémám, hogy nagyon-nagyon féltem a kutyámat, hogy megfázik esetleg és nagyobb betegsége lesz, ezért ön szerint adhatnék vitamint neki? Milyen vitaminra van szüksége a kutyának, – vagy az állatorvosunk is adhat neki vitaminbomba szurit?
A negyedik kérdésem az lenne, hogy ha ivartalaníttatnám a kutyámat, akkor vajon lelki beteg lenne a kutyus, vagy nem viselné meg ez annyira? Ha mégis lelki beteg lenne, akkor gondolom érdemes lenne otthon ápolni a kis lelkét egy ideig…
Előre is köszönöm a kérdéseimre a Választ. Üdvözlettel.

2011.10.25

Állatorvos
Ha úgy veszi észre, hogy a kutya légutaiból hangosabb zörej jön, mint máskor, akkor érdemes állatorvoshoz vinni, hogy kiderüljön, hogy nincsen-e légúti megbetegedése. Az állatorvos a vizsgálat során a kutya szívét is meghallgatja majd. Nyugodtan adjon ruhát a kutyára, ha beköszönt a hideg idő. Ha a kutya teljes értékű prémium kutyaeledelt eszik (Royal Canine, Hill's, Eukanuba, Happy Dog, Purina ProPlan, Select Gold, Real Nature stb.), akkor nincsen szüksége kiegészítő vitaminokra, mert ezek kellő mennyiségben és megfelelő arányban tartalmazzák mindazt, amire a kutya szervezetének szüksége van. Ha a kutya házi kosztot eszik, akkor adhat neki kutyák számára gyártott Béres cseppet. A vitaminok napi szükségleten felüli adagolása ártalmas a kutya számára. Egy egészséges kutyának nincs szüksége vitamin injekcióra. Az ivartalanítás nem teszi lelki beteggé az állatot. A műtét után néhány napig természetesen levertek a kutyák, hiszen a seb fájdalmas, de utána meglepően hamar visszanyerik a jókedvüket.
Vissza a kérdésekhez