Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Úr!
Az egyik 2 éves cicánkkal járunk dokihoz a fülatkája miatt. Be is volt neki gyulladva. De még mindíg egyensúly zavarral küzd. A fotelbe csak felkapaszkodni tud. Van amikor oldalra dől. Az általános állapota jó, játszik eszik, bújós. Hetente járunk vele dokihoz injekcióra. Ön
Találkozott már ilyen cicával? Ha igen akkor mit lehetne tenni hogy mihamarabb felépüljön? Még bolha és atka írtós spot ont nem kapott mert azt mondta a doki, hogy nem kell, mert kapott rá injekciót. Vegyek neki spot ont? Ha igen milyet? Több cicám is van és valami spray változatban is gondolkoztam, mert az gazdaságosabb. Ön mit ajánl ami nem túl drága, hatásos, és jó macskáknak is?
Attól félek hogy süket is, vagy az csak a gyulladástól lehet és még a füle tele van? Jövőhéten kell visszamenni a dokihoz. Várom válaszát!
Gabriella

2015.04.22

Állatorvos

Ha a cicának egyensúlyzavara van, akkor nagy valószínűséggel a belső fül is érintett. Azt sajnos nem írja le, hogy milyen injekciót kap a cica. Ha olyat, ami elpusztítja az atkákat (de ezt nem kell hetente adni), akkor nem kell csepp. Gondolom többféle injekciót is kapott. Atkák ellen is hatékony szer az Advocate és a Stronghold csepp. Beszélje ezt meg állatorvosával. Röntgen felvétellel sok esetben eldönthető, hogy a belső fül, dobüreg gyulladt-e. Sajnos így a távolból nehéz megítélni a helyzetet, de ha hetek alatt sem javult a cica állapota, akkor újabb vizsgálatokra lenne szükség. Ellenőrizni kellene a dobhártya állapotát, egyes esetekben szükség lehet annak felszúrására és az esetlegesen jelen lévő váladék eltávolítására is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem