Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Úr!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt kérdéseimre. Lenne még pár kérdésem.
A 3 éves Yorkim kis kora óta a Royal Canin Yorki Adult tápot eszi és mellette konzerveket is adok neki: Belcando-t, Happy Dog-ot és Pedigree-t. E mellet be szoktam vásárolni csirkenyakat, csirke farhátat, csirke májat – nagyobb menyiségben veszek és lefagyasztom neki. Minden hétvégén főzők neki egy keveset és rizst rakok a húsmellé. Igazság szerint nem tudom más táphoz vagy konzervhez vagy más husihoz szoktatni, a disznó húst meg sem eszi, csak a csirke és a bárány konzerveket szereti.
Az lenne a kérdésem, hogy nagy probléma, hogy nem adok neki változatosan ennivalót, csak amiket megszokott?
A másik kérdésem, hogy lehet-e babot vagy zöldséget rakni az eledelébe vagy meg szabad izésíteni vegetával vagy leveskockával a kutya főt ételét?
A legnagyobb problémám az az, hogy a kutyám minden zajra oda figyel és bárki csönget vagy kopog, vagy csak beszélnek, vagy valaki megy a lépcsőházban ő elkezd ugatni és elég sokáig csinálja, – hogy szoktassam le róla?
A következő a kérdésem, hogy minden kutya horkol állatában?
Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát és kedvességét. Üdvözlettel.

2011.10.26

Állatorvos
A kutyának nincsen szüksége ennél változatosabb táplálásra, Ön mindent megtesz. Nem baj, ha a kutya bizonyos dolgokat nem szeret. Nem kell állandóan változtatni, mert a gyors váltás akár hasmenést is okozhat.
A vegetára, leveskockára nincsen szüksége a kutyának. Elegendő a só, illetve ha levest készít, akkor főzzön bele zöldségeket is. Bab, karalábé, káposzta nagy mennyiségben puffaszt és nehezen emészthető, míg a sárgarépa kiváló táplálék a kutya számára, de reszelhet az ételébe almát is. Ha a kutya szereti, akkor sütőtököt is nyugodtan ehet. Jótékony hatású a búzakorpa, zabkorpa.
Nem minden kutya horkol, de ha igen, akkor az nem feltétlenül kóros, csak akkor, ha hirtelen jelentkezik.
Az ugatásról nehéz leszoktatni egy aktív kis jelzőkutyát. Ha ugat, akkor hívja magához, mondja neki, hogy "csend!", és ha abbahagyja, akkor dícsérje. Nem hiszem, hogy erről teljesen le tudja szoktatni, de ha minél többször érzékelteti vele, hogy nem kívánatos a lakásban ugatni, akkor ez a viselkedés ritkulhat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem