Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Úr/Nő!
Azzal kapcsolatosan szeretnék érdeklődni, hogy mit tehetek a kutyám ugatása ellen. A helyzet a következő: kertesházban élek, egy westi kan, 6 éves kutyával, akit kint tartok. Jelenleg vendégül látok egy törpe schanauzer szuka kutyát is, aki 4 éves. A két kutya viszony nem felhőtlen, vannak apró nézeteltérések, de alapvetően jól megvannak. (mindkét kutya kint tölti a kertben az éjszakát)
A vendég kutya bérházban él, de ott egyáltalán nem ugatós. Nálam viszont mindent megugat, autót, embert, dudahangot, repülőgép zúgását, olyan néha, mintha féne is valamitől. Vannak olyan emberek, akik sokkal nagyobb agressziót váltanak ki belőle, megállás nélkül képes őket ugatni, különösebb ok nélkül.
Ebben a problémában kérem segítsét, hogy hogyan szoktassam le az állatot erről a mániákus ugatásról.
Válaszát előre is köszönöm!

2012.08.03

Állatorvos
Ha az ugatás nem párosul az agresszió legjellemzőbb megnyilvánulásaival (vicsorgás, ahol a szemfogak és az ínyek is látszanak, előre meredő fülek, felálló farok), akkor ez inkább az ismeretlennek szóló félelem jele. Ennek kezeléséhez vigye a kutyát rendszeresen sétálni, így hozzászoktatva a legkülönbözőbb ingerekhez. Ezzel egyúttal le is fárasztja a kutyát, aki így kevésbé reagál az őt érő hatásokra.
Az ugatásról való leszoktatáshoz először is tanítsa meg a kutyának a "csend" vezényszót. Ezt úgy tudja elérni, hogy az ugatást valahogy félbeszakítja (pl. hirtelen hanghatással, tapssal), és abban a pillanatban, amikor a kutya elhallgat és ránk figyel, kiadja a vezényszót, majd rögtön jutalomfalattal együtt megdicséri.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem