Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Úr!
Van egy 7 hónapos keverék kutyánk. Egy ideig csak házikosztot adtunk neki enni, és mostmár egyáltalán nem eszi meg a száraz tápot. Hogyan tudnánk őt visszaszoktatni rá?
Válaszát előre is köszönöm!

2012.04.19

Állatorvos
Türelemmel.... Ha a kutya nem eszi meg a szárazat, akkor ne kapjon mást. Csak negyed órát hagyják az állat előtt az ételt, majd vegyék el. Utána csak fél nap múlva kínálják meg újra. Ha éhes lesz, akkor enni fog. Ne adjanak neki napközben csemegét, nasit azzal a felkiáltással, hogy szegény éhes, mert nem evett. A kutya azért nem eszi meg a szárazat, mert tudja, hogy válogathat. Ha rájön, hogy nem teheti, akkor meg fogja enni a tápot. Tudom, hogy ez kegyetlenül hangzik, de Önöknek kell makacsabbnak lenni. Később aztán ha a kutya újra megeszi a szárazat, akkor nyugodtan kaphat alkalmanként házi ételt, ami nyilván sokkal finomabb. Előbb azonban meg kell tanulnia, hogy azt az ételt eszi amit éppen a falkavezér ad.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem