Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Dr. Úr!
Van 2 fiú kis cicám kb 2 hónaposak,van már kint jópár aprócska fogaik amik tű hegyesek. Azt tapasztaltam az egyiknél ma, hogy a szája széle nyálas.Mintha nem nyelte volna le a nyálát csak kifolyt.Reggel nem ette meg az alutasakos kajácskát sem ,nem nagyon akart inni sem.Tegnap este még meg ette bár sokszor a szaftott lefetyelte be. Óvatosan pici kanállal kanalaztam a szájába tejet ,akkor meg szépen meg itta ma.De nyelés közben mintha remegett volna a szája az össze csukogattasoknál, pirosasabbnak vagy inkább sötét rózsaszínes a szája belülről mint mondjuk pár napja volt.Játszani viszont játszik a testvérével,mint egy őrült,harapdálják egész nap egymást meg mindent amit érnek.Lehetséges, hogy fogzik és fáj neki azért nem eszik?Kb mennyi ideig tart ez náluk?Vettem nekik GIMPET Multivitamin pasztát, hogy ha nem is eszik, de ne gyengüljön le azért.Bár nem igazán akarják meg enni de felkenődik a nyelvére és elnyalogatja utána már.Hogy tudom megkönnyíteni ezt számára? Előre is köszönöm a válaszát. Üdv: Szilvi

2014.08.09

Állatorvos

Mindenképpen vigye orvoshoz a kölyköt. A fogzás nem jár ilyen tünetekkel. A leírása alapján a cicának gyulladás van a szájüregében, ami jelentős fájdalommal jár és mindenképpen gyógykezelésre szorul. Ki kell deríteni a gyulladás okát. Súlyos vírusos betegségek tünetei között is szerepelhet a szájgyulladás, de ennek ellentmond, hogy a cica ezt leszámítva jókedvű.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem