Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Drnő/Úr! Van egy 6,5 hónapos Svájci fehér juhász kutyusom, szuka. Eddig szobatiszta volt szinte az első pillanattól fogva. 9 hetes korától van nálam, tenyésztőtől vettem. Este beengedem a lakásba és valamikor hajnalba kiengedem, nappal kint van az udvaron) Kb. 1,5 hónapja vettem észre,. hogy éjszakánként bepisil. Előszőr magamat vádoltam, hogy biztos jelzett, hogy ki szeretne menni, csak én nem vett észre és ezért végzi el bent a dolgát.. De a szabim alatt megdöbbenésemre az történt, hogy nyitott ajtónál, álmában bepisil és bele is fekszik, ahogy forgolódik. Elvittem gyorsan dokihoz. Kaptunk gyulladáscsökkentőt és antibiotikumot, amit már 2 hete szedünk. Mindig van 1-2 nap, amikor nem pisil be, de utána újra. Nagyon nehezen tudtam venni tőle vizelet mintát (a konyhakőről szívtam fel éjjel). Az eredmény még nem jött meg, de aggódom egy kicsit. Már megultrahangozta a dokink. Annyit látott, hogy készülődik neki az első ivarérési időszaka, és szerinte ez is befolyásolhatja. Mi lehet a problémája?
Már volt ő előtte egy szuka kutyám, de vele nem volt ilyen problémám. Tanácstalan vagyok.
Mivel nagytestű kutya lesz ezért azt tanácsolták, hogy sokat vigyem vízhez úszni, az izületei miatt. Lehet, hogy ott kapott el valamit? Ezután már félnék újra elvinni őt vízhez, pedig imádja.
Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Koska Gyöngyi (gykoska@hh.hu)

2015.09.04

Állatorvos

Várja meg a vizeletvizsgálat eredményét, mert igazán csak annak az eredménynek birtokában lehet továbblépni. Bakteriológiai tenyésztéshez jobb, ha nem a konyhakőről szívják fel a mintát…Állatorvosa minden olyan vizsgálatot megcsinált, amit első körben szokás, de vannak még olyan eljárások, amelyekkel vizsgálhatóak a húgyutak (endoszkópia, kontrasztos röntgen), ha a a vizeletvizsgálat nem ad választ a probléma okára. Természetes vizekben való fürdéskor a kutya kaphat húgyúti fertőzést. Amíg a kutya állapota nem rendeződik, ne úsztassa.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem