EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Fressnapf Doktor úr/nő,

Kiváncsiságból írok, hogy Önöknek mi a véleményünk, mert a mi doki bácsink szerint semmi baja a kutyának. Napközben valóban semmi probléma vele, viszont már hetek, sőt hónapok óta minden egyes hajnalban arra ébredünk, hogy a kutya prüsszköl és eszeveszetten vakarja a pofáját. Váladék nem jön belőle, csak úgy prüsszköl, mint amikor valami belemegy vagy éppen csiklandozza az orrot. Külső élősködők nincsenek, a szőrén illetve a bőrén sincsen semmi elváltozás és tényleg csak hajnalban jön ez az egész rá. Tavasszal volt egy mérgezése, azóta is májdiétás tápot kap és rendszeresen járunk a doktor bácsinkhoz….vérkép alapján a veséje teljesen rendbejött, a mája még picit rendetlenkedik de gyógyszerre nincsen szüksége. Önök szerint mitől lehet ez az egész? Lehet köze a mérgezéshez? Vagy esetleg valami élősködő okozza, amit mi nem láthatunk? Csak találgatunk és minden éjjel fel kell kelnünk a kutya prüsszkölése miatt de mondom a mi orvosunk nem talált nála semmit. Előre is köszönöm!

2012.10.11

Állatorvos
A mérgezéshez nem valószínű, hogy köze van a tüneteknek. Nehéz helyzetben vagyok, hiszen az állatorvos vizsgálat során nem talált elváltozást, nekem pedig látatlanban kellene véleményt mondanom. Lehet, hogy az alvóhelyén irritálja valami. Én azzal kezdeném, hogy kicserélném a kutya fekhelyét. Célszerű 100% pamut ágyneműt kipróbálni. Lehetőleg valami új pokrócot vagy szintetikus bélésű paplant, húzzanak bele. Előfordulhat, hogy házi poratka, vagy ha párnát használnak, akkor a toll irritálja. Tehát azon a környéken nézzenek szét, ahol a tünetek jelentkeznek. Ha ez nem segít, akkor esetleg felkereshetnek egy olyan állatorvost, aki endoszkópplal meg tudja vizsgálni a kutya orrüregét (pl.:Dr. Psáder Roland, Dr. Kántás Károly), amennyiben vizsgálat után ezt indokoltnak tartja.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem