Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Hölgyem,

Befogadtunk egy pont 1 éves kis kutyust. Kis munsterélandi vizsla. A kicsi rendkívül félős, ami emberekfelé gyors megadással jelentkezik, kisebb, de nagyobb kutyik felé ráugrás, odakapás, megharapásal jelentkezik. Úgy tűnik egy egy éveshez képest visszamaradottacska még, kis vékony (ami a korábbi stressz miatt is lehetett, mert egy kis pincsi uralta le korábban), sokat alszik, nem az a kis kutyás: labda nenm érdekli, játék más kutyákkal se. 3 napja van nálunk. Elkezdtük brittel etetni és gondolkozunk valami komolyabb vitamon kúrán, hogy jobban kifejlödjön az izomzata, csontozata, idegrendszere, amellyel sikeresebb lehet a szocializáció. (14 kg most, a fajta 15-20 kg). Mit adjunk neki, meddig hogyan? MIlyen mozgatást bír , mennyit, ami nem terheli meg, de izmosítja? Én 10 km szoktam kocogni, még nem viszem el.

Üdv.

Áron

2018.07.21

Állatorvos

Három nap még nagyon rövid idő. Most ne tegyenek semmit még azon kívül, hogy nyugalmat biztosítanak neki és jó minőségű prémium eledellel etetik. Hagyják, hogy a kutya megérkezzen a maga tempójában. Jó minőségű táp mellé, ha a kutya egészséges, akkor nem kell táplálékkiegészítő. Ha a kutya még stresszes, akkor természetes, hogy nem játszik, természetes, hogy visszahúzódó. Valószínűleg nem is szocializálódott megfelelően és lehet, hogy nem is játszottak vele. Ha a kutya már megnyugodott és bízik önökben, akkor a legjobb, ha elviszik egy pozitív megerősítéssel dolgozó kutyaiskolába, ahol segítenek biztonságos körülmények között szocializálni a kutyát. Vigyék el állatorvoshoz, hogy kiderüljön, hogy minden rendben van-e.

Vissza a kérdésekhez