Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Hölgyem/Uram!

Segítségét szeretném kérni kutyaválasztásban. Nagyon sok kutyus tetszik, de nem tudom hogy igazán melyik illene hozzám. Elsősorban kis testű kutyusra (kb 12 kg-ig) gondoltam, leginkább rövid szőrű lenne a legjobb, vagy olyan amelyiknek nem kell rendszeresen vágni a szőrét. Társasházban lakom, és bár tudom minden kutyának bezártság ha nem szaladgálhat kertben, de van amelyik jobban viseli az ilyen körülményt, illetve szomszédok miatt előnyösebb volna egy nem túl ugatós fajta. Munkámból adódóan sajnos nem engedhetek meg magamnak egy magas energiaigényű kutyát, de természetesen reggel-este vinném sétálni és a játék se maradna el =) Nem kizáró ok, de előny ha nem hullik a szőre. Szülőknek van egy bolognese kutyusuk, és nem állandó, de rendszeres jelleggel találkoznának és jó lenne ha nem bántanák egymást. Remélem sikerült körülírni és tud nekem segíteni =) Előre is köszönöm!

Eszti

2014.06.01

Állatorvos

Én az javaslom, hogy ne kapkodja el a dolgot. Ha fajtatiszta kutyát szeretne, akkor érdemes lehet ellátogatni egy kutyakiállításra és ott körülnézni és beszélgetni a tenyésztőkkel. Ha nincsenek tenyésztési szándékai, akkor én azt javaslom, hogy látogasson el egy állatmenhelyre és válasszon ott egy kutyát. Ha nincs sok ideje, akkor megfontolandó, hogy egy felnőtt kutyát fogadjon be.  A jó menhelyeken pontosan ismerik az egyes állatokat, így egy beszélgetés után olyan kutyát ajánlanak majd, aki jól illik az Ön életmódjához. Ha úgy dönt, hogy fajtatiszta kölyköt vásárol, akkor nehezebb dolgom van, hiszen nem ismerem az ízlését. Azok a kutyák amelyek rendszeres nyírást igényelnek, sok esetben nem hullatják a szőrüket, ami lakásban egy hatalmas előny. Igaz, hogy a rendszeres nyírás plusz idő és pénz, de lényegesen kevesebbet kell takarítani utánuk. Minden kutya szeret sokat rohangálni és minden kutyát legalább napi 3-4x sétáltatni kell. Felsorolok néhány fajtát amelyeket javasolnék (lesz köztük nyírást igénylő fajta is): bichonok (frise, havanese, bolognese), yorkshire terrier, silky terrier, boston terrier, mopsz, francia bulldog, csivava, papillon, máltai selyemkutya. Ha a szülei kutyájával rendszeresen találkozik a kölyök, akkor el fogják fogadni egymást. Ha felnőtt kutyát próbál befogadni, akkor mindenképpen olyat válasszon, amelyik jól kijön más kutyákkal és nem domináns. Két felnőtt azonos nemű kutya összeszoktatása nehezebb lehet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem