Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Szakértő,

Van egy 6 hónapos fiú tacskóm, Select Gold junior táppal etetjük. Eredetileg a sima változatot vettük meg neki, de most átváltottunk a sensitive tápra, és összekevertük a kétfélét. 2 kg sima select gold junior tacsi táphoz kevertünk 1 kg sensitive-et, szintén juniort, így kb minden alkalommal jut mindkettő fajtából a tálkájába.
Az a gond, hogy ugye eredetileg 3 alkalommal kellene egyen 44 grammot. Ebből általában az lesz, hogy reggel nem eszik semmit, délben sem, délután 5kor eszik először és ilyen este 11 fele eszik megint, viszont mindkét alkalommal borzasztó “nehezen” eszi meg. Végül megeszi, csak egy pár szem marad, de akkoris furcsállom. Nagyon könnyen eltereli a figyelmét szinte bármi, ha pl. egy almát vágunk fel magunknak és azt esszük. Mintha nagyon nem szeretné megenni. Sokszor volt pár hete, hogy házi kosztot is kapott de kb. 1 hete teljesen megvontuk tőle, és most már csak a tápot eszi (mivel ezt tanácsolták a fressnapf-ben, hogy nem szabad neki adni semmit, csak tápot, mert abban benne van minden, ami kell neki).
Esetleg más márkára kellene váltanunk, ha ez elfogyott? pl. a natureland termékre?

Várom válaszát

Üdvözlettel.:
János

2018.01.29

Állatorvos

Ha van házi étel, akkor minden kutya azt választja…Nyugodtan ehet házi ételt is a kutya, csak az a lényeg, hogy ha azt szeretnénk, hogy tápot egyen, akkor nem szabad abba a hibába esni, hogy ha nem eszi meg a szárazát, akkor kap mást. Ha a kölyök szépen fejlődik a Select Gold táptól és jó kondícióban van, akkor nem kell feltétlenül váltani. Természetesen kipróbálhatják, hogy más prémium tápot jobban szeret-e. A lényeg, hogy ne váltsanak hirtelen tápot, csak 5-7 napos átmenettel. A hirtelen váltás hasmenést okozhat.  Esetleg megpróbálhatják azt, hogy vízbe áztatják a tápot és langyosan kínálják. Hátha úgy jobban szereti. Nem minden kutya falánk. Vannak olyanok, amelyek mindent és bármennyit megesznek, ami eléjük kerül, és vannak nyammogós kutyák, akik előtt ott lehet hagyni a tápot, mert csak annyit esznek, amennyi szükséges.

Vissza a kérdésekhez