Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Szakértő,

Van egy fél éves fiú standard tacskóm, nemrég beszéltük, hogy ugye nem minden kutya falánk ezért elég, ha lerakjuk elé a kaját aztán majd megeszi valamikor. A Select Gold tápból napi 150 grammot ajánl a gyártó 10 kg-os kutyáig. Mérjük ki a 130 grammot tegyük le elé reggel és akkor a nap során eszik amennyit eszik? Azt szokta csinálni, hogy csak akkor eszi meg a kimért adagot, ha kézből etetjük. Ez tudom nem jó de egyszerűen sehogy máshogy nem eszi meg. Tegnap például megette mind a 3 ajánlott adagot, így hogy „megtömtük” (kézből ette). Magától, nagy nehezen, hogyha szinte egész nap nem eszik akkor estefele megeszi, ha lerakjuk elé, de az csak 1 adag az ajánlott 3-ból. Kicsit egyébként én úgy látom mintha sovány lenne de lehet csak úgy tűnik.
Egyébként nagyon szép fényes a szőre (elvileg ezen látszik, hogyha valami baja van), viszont azt nem tudom, hogy súlyra szépen fejlődik e. Január 12.-én ültették be a chipet, ott meg kellett mérni a súlyát, olyan 5,8 kg volt úgy tudom, most 6,2 kb.
A másik kérdésem pedig, hogy mostanság észrevettem, hogy a fülei mögött a szőr elkezdett világosodni és már inkább ilyen szürkés, mint fekete. Ez normális? A testén sehol máshol nincs ilyen elváltozás, még a hasa olyan, hogy néhol nincs szőr egyáltalán, illetve néhol 1-2 kis pattanás szerű elváltozás van, de inkább olyan, mint egy nagyon kicsi anyajegy csak fehérben.

Várom válaszát

Üdvözlettel és köszönettel.:
János

2018.02.01

Állatorvos

Szerintem ne etessék kézből a kutyát. Nem baj, ha nem eszi meg mindig az előírt adagot. Próbálják meg azt a módszert, hogy odaadják az ételt és negyed óra múlva elveszik akkor is, ha nem eszik. Következő etetésnél kínálják csak újra, addig pedig nincs semmi nasi, csak víz. Ha a kutya egészséges és éhes, akkor enni fog. A leírása alapján gyarapszik a kutya, nem stagnál és nem fogy. A szőr színének változása nem valószínű, hogy bármi gondot jelent, de ha a bérén is látnak elváltozást, vagy újabb területeken tapasztalják, akkor mindenképpen mutassák meg orvosnak. A kiskutyák hasán gyakran előfordulnak pattanáshoz hasonló elváltozások. Ha csak 1-2 van és a kutyát nem zavarja, akkor általában maguktól elmúlnak.

Vissza a kérdésekhez