Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves szakértő! Nemsokára lesz egy tengerimalacom. A tengerimalacoknak szükségük van vízre? A szüleim szerint, ha adok nekik zöldséget (ugye az nedvdús), akkor nincs szüksége vízre. Ha viszont adok nekik vizet, akkor nem kell zöldség. Ez így van? Vagy adhatok nekik egyszerre mindkettőt? Általában mekkora ketrec kell 2 tengerimalac számára?
Milyen neműeket tehetek egy ketrecbe, hogy ne kapjanak össze, de ne legyen kölykük sem? Köszönöm előre is.

2011.11.02

Állatorvos
Minden állatnak alapvető szükséglete az ivóvíz. Akármilyen táplálékot ad a malacoknak, tiszta víz mindig legyen előttük. A tengerimalacok alapvető tápláléka a jó minőségű széna. A széna mellé kisebb mennyiségben kaphatnak szemes takarmányt, granulált tápot, és csemegeként nedvdúsabb dolgokat (alma, répa, tyúkhúr, gyermekláncfű stb.)
Azonos nemű tengerimalacok általában jól megférnek egymással, különösen akkor, ha fiatal korban, egyszerre kerülnek Önhöz. Még kisebb a rivalizálás veszélye, ha két nőstény állatot tart együtt. Azt javaslom, hogy mindenképpen két állatot tartson, mert úgy sokkal teljesebb életet élhetnek.
Minél nagyobb a ketrec annál jobb. Minimális ketrec méret 120x80cm, de még jobb, ha a család egy ügyes tagja 2-3 négyzetméteres kis kifutót csinál az állatoknak.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem