Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Szakértő!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy nemrég elpusztult egy dzsungáriai törpe hörcsögöm és szeretném megtudni mibe pusztulhatott bele? Civakodni nem civakodott a többiekkel, leejteni nem ejtettük le. Picit fel volt fújódva, mint minden elpusztult állat, és a fenekénél picit véres volt? Mi lehetett a baja? Válaszát köszönöm!

2011.01.25

Állatorvos
Sajnos egy elhullott állat esetében biztos diagnózist csak kórbonctani vizsgálatok alapján lehet felállítani. Így csak találgatni lehet. Ha az állatnak volt lehetősége esetleg mérgező szobanövényt rágcsálni, az okozhat vérzést a bélcsatornában. Okozhat vérzéses bélgyulladást, ha az állatok takarmánya gombákkal szennyezett. Sajnos az elpusztult kis állatért már nem sokat tehetünk, a többi állat érdekében feltétlenül javaslok egy alomcserét és annak a tápláléknak a megvonását, amiből az a hörcsög is evett, amelyik elpusztult, hogy megelőzzük a többiek megbetegedését.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem