Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Válaszoló! 6 év körüli menhelyi kutyám lett. Ivartalanított foxi szuka. 5 napja vagyunk együtt. Nagyon erőszakosan provokálja a játékot, ugatással, nyüszítéssel, és még morgással is. Nekem még sohas nem volt kutyám. Azt érzékelem, hogy nagyon vehemens lenne a játékban is. Idősebb vagyok 63 éves, traumák miatt akarnék a magányomon enyhíteni. A játékhoz még nincs hangulatom, még nem megy, és tartok is tőle. Azt érzékelem, hogy a kezemet szeretné a szájába venni. Nagyon fogköves a szája, és emiatt? büdös, ez is visszatart a játéktól. Ma megyünk Állatorvoshoz előzetes felmérésre, hogy az ínye be van e gyulladva. Én szeretném ha minél előbb megtörténhetne a fogkő eltávolítás. Naponta 4x is viszem sétálni, 3/4 – 1 órákat. Jelenleg tulsúlya is van. A menhelyen nem volt lehetőség elég mozgásra számára.
Kutyaiskolába is szeretném vinni, nem tudom meddig kellene várni, az összeszokás miatt, vagy minél előbb kellene? Most még nem nagyon fogad szót, de nagyon ragaszkodó. A nevét is megakarom változtatni, azt is gyakoroljuk még, eddig nem nagy sikerrel.
Köszönettel egy kezdő kutyagazdi

2018.10.26

Állatorvos

Szerintem már most kezdjen el kutyaiskolába járni, vagy hívjon házhoz oktatót, hogy a lehető leghamarabb segítséget kapjon abban, hogy hogyan alakíthat ki megfelelő rangsort és örömteli kapcsolatot új barátjával. Ha még soha nem volt kutyája, akkor erre tényleg minél hamarabb szüksége lesz, hogy minden jó irányba alakuljon és tényleg megtörténjen az, amiért hazavitte a kutyát és ne csalódjon. Szakszerű segítséggel sokkal hamarabb összecsiszolódnak majd, ráadásul mindig lesz lehetősége feltenni a kéréseit olyasvalakinek, aki ismeri Önt is és a kutyát és az alakuló kapcsolatukat. A fogkő eltávolítás biztosan napokon belül megtörténik, ha a kutya ínye gyulladt, akkor nagyon jó, ha a szájüregben jól kiválasztódó antibiotikumot is kap. Ha finom jutalomfalatokkal sokszor magához hívja a kutyát, és az új nevén szólítja, akkor 1-2 nap alatt átszokik az új nevére, ez biztosan nem lesz gond. Sok örömöt kívánok!!!!!

Vissza a kérdésekhez