Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A kényelem nyusziknak is kijár, válasszon megfelelő hordozót!

2016. június 17.

A kényelem nyusziknak is kijár, válasszon megfelelő hordozót!

A kutyák és a macskák esetében is jól jön, de tapsifüles barátainknál szinte elengedhetetlen a hordozó a biztonságos utazáshoz. Praktikus akkor is, ha állatorvoshoz kell vinnünk a nyuszit, sőt, már az első találkozáskor is fontos, hogy legyen nálunk megfelelő szállítóeszköz, amelyben hazavihetjük új kedvencünket.

A legtöbb leendő nyuszigazdi felkészületlenül érkezik kiválasztott tapsifüleséért. Tévhit, hogy egy nyúlnak elegendő akár egy kartondoboz is a szállításához. Gondoljunk csak bele. A kisállat minden bizonnyal meg lesz szeppenve az új hangok, illatok miatt, valószínűleg még sosem utazott sehova. Félelmében akár könnyíthet is magán, a kartondoboz pedig hamar átázhat. Ráadásul a doboz alja csúszhat is, így a stabilitás hiányában még kellemetlenebbül érzi majd magát a jövevény. Ha lecsukjuk a tetejét, akkor nem jut be elég levegő, ha nyitva hagyjuk, akkor fennáll a veszélye, hogy kiugrik a nyuszi. A kartondoboz tehát legyen inkább csak otthoni játékszer, mert rágcsálni vagy belebújni a kertben, illetve a szobában tökéletesen megfelel.

Kézben szállítani sem javasolt a tapsifülest, akkor sem, ha közel van otthonunk. A nyuszi ijedtében megkarmolhat, esetleg megharaphat minket, melynek következtében, ha elengedjük, valószínűleg el fog szaladni, és kicsi az esélye, hogy utolérjük. Nem beszélve a sérülésveszélyről, ami a kapálózó apróságot fenyegeti.

A pórázt és a hámot is jobb, ha csak későbbre tartogatjuk, mert a nyúl nem sétáltatható olyan egyszerűen, mint egy kutya. Nem tudjuk vele irányítani, arra megy majd, amerre ő szeretne, vagy épp meg sem moccan benne, esetleg csak ki akar bújni belőle. A nyuszikat is szoktatni kell a hám viseléséhez és a pórázhoz.

Tehát, még mielőtt elmennénk a nyuszinkért, szerezzünk be neki egy megfelelő hordozót. Néhány fontos szempont figyelembe vételével biztosan jól fogunk választani.

  1. Szellőzés

Figyeljünk arra, hogy a hordozónak optimális legyen a szellőzése, ellenkező esetben akár hőgutát is kaphat kedvencünk az utazás alatt. A nyulak amúgy sem kedvelik a magas hőmérsékletet.

  1. Tisztíthatóság

Bár nagyon dizájnos textiltáskák kaphatóak hordozóként, inkább műanyagot válasszunk, amit könnyen ki tudunk tisztítani. Ez különösen akkor fontos, ha nyuszink beteg és minden szállítás után fertőtlenítenünk kell. Emiatt jól jön az is, ha egyszerűen tudjuk szét- és összeszerelni .

  1. Hozzáférés

Minél jobban hozzáférünk a tapsifüleshez a hordozóban, annál jobb. Az oldalajtó azért praktikus, mert a nyuszi is könnyen ki tud jönni belőle, ha letesszük, a tetején lévő ajtó pedig az állatorvosnál jöhet jól, ha kedvencünk félős, és nem szeretne előbújni. A legjobb, ha mindkét ponton nyitható a kisállathordozó.

  1. Biztonság

A nyuszik nagyon szeretnek rágcsálni, ezért mindenképp erős anyagból legyen a szállítóbox, amelyben nem tud komolyabb kárt tenni a tapsifüles. Ellenőrizzük az ajtó zárhatóságát is.

  1. Méret

Olyan méretű szállítót válasszunk, amelyben kényelmesen elfér a nyúl fekve és ülve is, viszont vigyázzunk, hogy ne legyen túl nagy, mert akkor minden kanyarban csúszkálhat benne kedvencünk, ami hosszútávon nem lesz kellemes számára.

 

Forrás: therabbithouse.com