Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kérdés…Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy anyòsom nőstény macskàja rendszeresen véreset pisil, ràadásul éppen oda, ahol van. Ugyanakkkor azt vettem észre, hogy hiàba próbál könnyíteni magán, nem tud, csak àssa a gödröket egymás után . Sajnos ő egy olyan cica , akit nem lehet megfogni, úgyhogy àllatorvoshoz sem tudunk eljutni vele, ezért írok . Eelőre is köszönöm a segítséget !

2015.10.05

Állatorvos

Ez nem könnyű helyzet, mert gyógyszerek nélkül nem valószínű, hogy rendeződni fog. A macskának biztosan húgyhólyag gyulladása van, de az ok tisztázásához mindenképpen szükség lenne vizeletvizsgálatra….Ha a szándék megvan arra, hogy orvoshoz vigyék, akkor beszéljen az állatorvossal. Van mód arra, hogy a cica ételébe nyugtató hatású készítményt keverjenek. Ha egy szállítódobozba be tudják csalogatni, és megbeszélik az orvossal, akkor a legtöbb rendelő fel van készülve vad cicák bódításban történő ellátására. Ilyenkor egy szorítóketrecbe terelve az állatot bebódítják és így el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat (ultrahang/röntgen, vizeletvizsgálat). Így injekció beadására is van lehetőség. Ha indokolt, akkor kaphat injekciót (pl. van olyan antibiotikum, amelyből egyetlen injekciónak 2 hetes hatása van). Ha ezt anyagilag nem tudják megengedni, akkor biztosan van olyan orvos, aki ad ételbe keverhető gyógyszereket, amelyek nagy valószínűséggel hatnak. A probléma csak az, hogy abban az esetben ha húgykövességről van szó, akkor a kövek tipizálása nélkül nem állítható be a megfelelő diéta, így a gyógyulás nem igazán lehetséges.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem