Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kesdves Dr. nő/úr
Pár napja került hozzám új kiskedvencem egy kéthónapos kiscica, és nagyon szeret harapdálni, de sajnos néha már túl erősen teszi. Tudom, hogy még kicsi, és ezért nagyon játékos, illetve, hogy új környezetbben van és ezért veszélynek is érezheti, azt ha felé nyúlok, de az előző gazdája is mondta, hogy nagyon harapós és, hogy ő is szerzett már miatta sebeket. Afelől érdeklődnék, hogy hogyan lehetne erről leszoktatni a cicát, mert az nem lenne kellemes, ha nagyobb korában is folytatná ezt. Válaszát előre is köszönöm.

2017.08.03

Állatorvos

Ez viszonylag gyakori a kiscicáknál. Ha harap, akkor szóljon rá és hagyja abba a játékot, és tegye arrébb az állatot. Játsszon sokat a cicával olyasmit ahol kiélheti a vadászösztönét. Dobáljon neki apró plüssállatot, amit elkaphat, karmolhat, vannak nagyon jó botos játékok. A lézerfény kergetése is jó móka. A cicának meg kell tanulnia, hogy az emberi kezet nem karmolja, ezt, ha következetes, akkor hamar megtanulja. Sok cica megtanul visszahúzott karmokkal játszani.

Vissza a kérdésekhez