Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kesves Doktornő! Szeretném megkérdezni, mi a véleménye a nyersetetésről? Illetve melyik az a premium minőségű táp,amit ajánlana (gabona,adalék-szinezék stb mentes)? Kölyök kutyámnak orijen puppy tápra gondoltam, de sokaknak az a véleménye hogy a túl magas fehérjetartalom se ajánlott…..kezdek elveszni a tápok és tartalmuk között 🙂 Köszönettel

2015.05.20

Állatorvos

Én személy szerint nem szoktam javasolni a nyers etetést. Ha Ön mégis úgy dönt, hogy ilyen módon akarja táplálni a kutyát, akkor a húsokat mindenképpen fagyassza le kb. egy hétre, mielőtt etetné, mert úgy elpusztulnak azok a kórokozók, amelyek problémát okozhatnak és akár az emberre is veszélyesek lehetnek, ha a kutya fertőződik. Nem csodálom, hogy összezavarodik a sokféle tápot tanulmányozva. Képtelenség ismerni valamennyit….Ha olyan prémium tápot választ, amelyik figyelembe veszi a kölyök leendő méretét, akkor biztosan nem lesz probléma a fehérjetartalommal. A növekedéshez nagy mennyiségű jó minőségű fehérje és sok energia szükséges. Ajánlok néhány jó tápot, de még ezeken kívül is van számos kiváló: Select Gold, Real Nature, Hill’s, Royal Canin, Happy Dog, Purina ProPlan…..Szerintem az Orijen is nagyon jó minőségű. Próbálja ki nyugodtan és figyelje a kutyát (jól gyarapszik, nem nő túl, milyen a széklete, vannak-e sántikálások). Az oltások során mindig kérdezzen rá az állat kondíciójára, vizsgáltassa az ízületeket.

Vissza a kérdésekhez