Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Két cicánk van, 4 éves és 3 éves, ivartalanított nőstények (nem tudom, számít-e, de egy anyától valók). A 3 éves mostanában napi rendszerességgel a kanapéra vagy a parkettára vizel, nem tudjuk az okát, az alom tiszta. Mi lehet a probléma és hogyan tudjuk róla leszoktatni?

2013.09.28

Állatorvos
Sok esetben betegség van a szobatisztaság elvesztésének hátterében. Szükség lenne egy vizeletvizsgálatra és egy vérvételre. Ha nem találnak semmi rendellenességet, akkor viselkedési problémával állunk szemben. A macskák stresszhatásokra is reagálhatnak ilyen módon. Stresszt jelenthet egy költözés, idegen állat szaga vagy látványa, a gazda munkarendjének megváltozása stb. Érdemes kitenni több alomtálcát többféle alomanyaggal. A vizeletet alaposan fel kell takarítani, hogy ne maradjanak szagnyomok. Érdemes kipróbálni a Feliway sprayt és párologtatót, amelyek nyugtató hatással vannak a macskákra. Ezekről a termékekről részletesen olvashat az interneten.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem