Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Két, másfél éves himalája cicám van. A nőstény kétszer ellett. Először 2 kiscica született, mindketten születésük után 1-2 nappal elpusztultak. Másodszor 4 cica született, pár napra mind elpusztultak. Az utólag születetteket elvittem az “Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság” korbonctani részlegére boncolás miatt. A vizsgálat eredménye a következő: diag. colisepticaemia.
Rezisztencia minta jelölés: Marbofloxacin 5E, Cefalexin 30E, Doxyciclin 30E, Cefquinom 10E, Ampicilin 10M, Chiloramphenicol 30E, Colistin 10E, Enrofloxacin 5E Annyit tudok erről a diagnózisról, hogy vérfertőzést jelent. Ha lenne szíves megírni, hogy ez a baktérium a nőstény cica génállományában található, amit kilehet gyógyszeresen gyógyítani? Vagyis ezzel a fertőzéssel született? Vagy ezt a fertőzést születése után kaphatta? A cicáim steril körülmények közt élnek a lakásunkban. Csak Royal Canin sensitiv tápot fogyasztanak, más ételt nem fogadnak el.

2011.02.08

Állatorvos
A baktérium nincs a macska génállományában. Valószínűleg a nőstény hüvelyében van a kórokozó, és a kölykök az ellés során fertőződnek a szülőcsatornából. Érdemes lenne a nőstény macska hüvelyéből mintát venni, kitenyészteni a kórokozót, és a rezisztenciának megfelelően kezelni. Megfontolandó lehet a kandúr egyidejű kezelése is. A nőstény macskát akkor kell a mintavételre vinni, amikor nem tüzel, mert tüzelés idején a mintavevő vattatamponnal ovulációt válthatunk ki. Azt javaslom, hogy keressen fel egy szaporodásbiológiában jártas állatorvost.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem