Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kisállatok kis lakásba

2018. június 26.

Kisállatok kis lakásba

Attól, hogy pici lakásban vagy egy szűkösebb panelban lakunk, még nem kell lemondanunk a csodás érzésről, amikor kis kedvencünk otthon vár ránk. Most bemutatunk pár apró állatot, akik kicsi helyen is tökéletes eléldegélnek, de mégis rengeteg szeretetet kaphatunk tőlük.

Degu

A degu, azaz chilei földimókus egy igazán szerethető kisállat. Ennek a tündéri jószágnak elég egy kisebb alapterületű, magasabb, esetleg emeletes ketrec, így könnyű helyet találni számára a lakásban. A deguk társas lények, ezért legalább két állatot kell együtt tartani, de ettől függetlenül nem kell kétszer akkora ketrec nekik. Természetesen egy ketrec soha nem lehet túl nagy, ha van lehetőségünk, akkor a szükséges minimunnál szerezzünk be nagyobb férőhelyet, hiszen aktív mozgékony kis állatok. Polcokkal, ágakkal, játékokkal – például futókerékkel vagy bújókkal – rendezzük be a kis palotájukat. Ezek a szőrmókok igazi társává válnak az embernek, kézhez szoknak, békésen elüldögélnek a vállunkon vagy elalszanak az ölünkben, ha megfelelően szocializáljuk őket.

Hörcsög

Apró mérete és kevesebb mozgásigénye miatt remekül elvan kisebb ketrecben, ugyanis élete nagyrészét alvással és evéssel tölti. Ettől függetlenül a hörinek is szüksége van elfoglaltságra. Amikor berendezzük a kis hörcsög-lakot, mindenképpen szereljünk be futókereket, csöveket és létrákat, amin néha megtornáztathatja csöpp testét. Nem olyan ragaszkodó kisállat, azonban szereti a simogatást és a törődést, és nagyon mókás tud lenni.

Szárazföldi teknős

Ha nem feltétlen szőrmókra vágyunk, egy teki szuper választás. A teknősről tudjuk, hogy nem egy fürge, szaladgálós állat, nincs nagy mozgásigénye. Nem kell neki hatalmas terrárium, viszont ha van időnk és lehetőségünk, engedjük ki a mászkálni és kalandozni a lakásban, ha megfelelő a hőmérséklet. A tévhitekkel ellentétben a teknős igenis felismeri gazdáját és barátságos, szelíd jószág válhat belőle, ha megfelelően bánunk vele.

Leopárd gekkó

A gekkó az egyik legnépszerűbb fogságban tartott hüllő. Tündéri mosolygós arca és kedvessége azonnal megfogja az embert. Fürgébb egy teknősnél, de neki sincs hatalmas mozgásigénye, békésen elvan egy kisebb méretű, jól berendezett terráriumban. Egy gekkó megfelelő törődéssel jól kézhez szoktatható, kellemesen elmászkál rajtunk, az ágyon, vagy bárhol, ahol biztosítottak a megfelelő körülmények, és szemmel tudjuk tartani kisállatunkat.