Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kisemlősök téli szórakozása

2014. november 26.

Kisemlősök téli szórakozása

Aprók, fürgék és mindig újabb és újabb kalandokba keverednek. Kikre gondolunk? Hát persze, hogy kedvenc kisemlőseinkre! Télen se feledkezzünk meg szórakoztatásukról, hiszen nincs is aranyosabb, mint egy vidám, boldog állatka!

A futókerék már rég nem elég kihívás a kisemlősök életében. Persze örök kedvenc, de azért nem árt, ha néha újítunk egy kicsit és új lehetőségek után nézünk.

1. Bújócska

Furcsa ötletnek tűnhet, hogy akár nyuszinkkal, tengerimalacunkkal vagy egérkénkkel is bújócskázhatunk, pedig nem lehetetlen feladat. Csupán néhány finom falatra van szükségünk és már játszhatunk is! Helyezzük a falatokat egyenlő távolságra egymástól, hogy kirajzolják a búvóhelyünkhöz vezető utat.

http://www.fressnapf.hu/multifit_nature_snacks_repachips_100g/

Mire kedvencünk felcsipegeti a finomságokat, ott terem nálunk, és a gazditól külön jutalmat is kaphat: sok-sok szeretgetést.

2. Hörcsöglabda

A futókerék továbbfejlesztett változata. Többféle méretben is kapható, így nagyobb állatokkal is kipróbálhatjuk. A hörcsöglabda lényegében egy áttetsző műanyag gömb, aminek egy része levehető és visszazárható, így könnyen ki- és betehetjük kedvencünket. Érdemes megismertetni vele apró négylábúnkat, mert ha tetszik neki, akkor akár órákig is elszórakozhat vele.

3. Alagút

A rágcsálók a hideg északban még szívesebben ásnak maguknak alagutakat, járatokat. Ezért ilyenkor bátrabban tölthetünk forgácsot és szalmát terráriumukba vagy ketrecükbe, és akár segíthetünk is nekik egy-egy klassz, színes, műanyag csőrendszerrel, amit biztosan örömmel fognak milliméterről milliméterre bebarangolni.

http://www.fressnapf.hu/multifit_szalmaalom_4kg_120l/

4. Szabad levegő

A téli hideg ellenére nem kell kisemlősünket sem a négy fal közé zárni, csupán jobban oda kell figyelnünk, mikor, mennyi időre és milyen körülmények között engedjük ki. Készítsünk neki téliesített kifutót, hogy kicsi lábacskáival ne gázoljon mellkasig a hóban vagy a fagyos fűben, és az sem árt, ha a kifutót két-három oldalán be is fedjük. Egy-egy nap összesen 10-15 percnél többet ne hagyjuk kinn a kisállatot, és mindig legyünk mellette, hogy időben észrevegyük, amikor fázni kezd. Még jobb, ha többször, rövidebb időtartamokra visszük levegőzni kedvencünket. Téli kifutóba csak olyan állatot engedjünk, amelyik tavasztól őszig is sokat tartózkodik a szabadban, így nem minden átmenet nélkül kerül a nagy hidegbe, mert annak biztos betegség lenne a vége. Természetesen nem minden kisállatot lehet télen kivinni, csak azokat a fajokat, amelyeknek természetes élőhelyén is van tél és csak akkor, ha lehetőségük volt téli bunda növesztésére.

Források: animals.pawnation.com / earthskids.com