Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kiskutya vs. kerti virágok: 1:0

2016. március 11.

Kiskutya vs. kerti virágok: 1:0

Nem sok dolog van, amit egyes kiskutyák jobban élveznek a kertben való randalírozásnál. Néhány kölyök imádja kihúzni a virágokat a földből, jó nagy gödröket ásni bele, vagy a virágágyás közepén hemperegni. Nem beszélve az épp növekedő zöldségek kóstolgatásáról! Ahhoz, hogy bármikor nyugodtan szabadon hagyhassuk kint fiatal négylábúnkat, érdemes megfogadnunk néhány tippet és tanácsot.

  1. Fiatalon kezdjük a nevelést

A fiatal kutyusok sokkal könnyebben tanulnak, mint idősebb társaik, így a kertben való megfelelő viselkedés megtanítását is jó, ha minél hamarabb elkezdjük. Fontos, hogy tudják, milyen következményekkel jár az, ha a virágágyásba merészkednek. Az alapvető parancsokat már hathetes kortól képesek megérteni.

  1. Elengedhetetlen engedelmesség

A legjobb, ha beiratkozunk egy kutyaiskolába, és már ott elsajátíttatjuk kedvencünkkel az alapvető parancsokat, mint az ül, marad és fekszik. Ha ezeket az utasításokat már megismerte az eb, a kertben is könnyebb lesz a nevelés. A virágok közelében valószínűleg a „hagyd” parancs lesz a leghasznosabb.

  1. Egyedül nem az igazi

Eleinte ne hagyjuk a kölyköt odakint felügyelet nélkül. A kutyák sok testmozgást igényelnek, és könnyen elkezdenek unatkozni. Ha egyedül tartózkodnak az udvaron, hamar feltalálják magukat, amit bizony a nővények és a szép gyep fog bánni. Na, meg a gazdi, mikor hazaér.

  1. Fűben-fában veszély

Ha a kertet magas, színes, erős illatú, esetleg szúrós növényekkel ültetjük körbe, akkor háziállatunknak valószínűleg nem lesz sok kedve még a közelükbe menni sem. Vagy csak egyszer, amíg meg nem tapasztalja, milyen érzés közelről megismerkedni például a rózsabokorral.

  1. Kerítsünk!

A virágos- vagy veteményeskert köré érdemes lehet egy kisebb kerítést állítani. Még egy nagyon alacsony kerítés is megfelelő jelzésértékkel rendelkezhet egy négylábú számára. Azért időnként persze ellenőrizzük, hogy nem ásott-e gödröt alá a kutya, vagy nem kezdte-e megrágcsálni valahol.

  1. Ideje játszani

Leginkább akkor foglalja le magát a kutyus rosszalkodással, ha unatkozni kezd. Ennek elkerülése érdekében minden nap fárasszuk le egy kiadós játékkal és egy jó nagy sétával.

http://www.fressnapf.hu/anione-gumijatek-tpr-kup-kotellel-15cm/

  1. Építsünk kennelt

Ha kutyusunkat a hosszú nevelési időszak és a megannyi szidás után is legyőzi a csábítás ereje, de kint szeretnénk tartani, akkor kénytelenek leszünk kutyakennelt építeni. Mindenképp úgy alakítsuk ki a kennelt, hogy kedvencünk védve legyen a szélsőséges időjárással szemben, és mindig legyen előtte friss víz. Hogy ne tudja kiásni magát az eb, érdemes kavicsos vagy beton aljzatot kialakítani.

Forrás: bhg.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem