Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kiszoktatnád kedvencedet az ágyból?

2017. június 28.

Kiszoktatnád kedvencedet az ágyból?

Kedvenceink, ha tehetnék, minden percüket velünk töltenék, ami alól az alvás sem kivétel. Amikor először ülnek hatalmas kérlelő szemükkel az ágyunk mellett, nekünk sem tart sokáig, hogy megessen rajtuk a szívünk és beengedjük magunk mellé. Ki ne bújna szívesen egy puha bundájú kedvenchez éjszaka? Azonban lássuk be, hosszú távon tud problémát okozni és miután már megengedtük négylábú tásunknak, hogy mellettünk pihenje ki a mindennapok fáradalmait, pillanatok alatt szokássá válik, és nem szívesen mondanak le a megszerzett területről.

Természetesen ebben az esetben is a legoptimálisabb megoldás az lenne, ha erősek lennénk, és soha nem engednénk be kedvencünket az ágyunkba, ezzel elejét véve a problémának. A kutyus nem tudja, hogy milyen kényelemből marad ki, így nem is fog rá vágyni.

Maradjunk azonban a realitás talaján. Miután már kialakítottuk a rossz szokást kedvencünknél, igen következetes és hosszú tréningbe kell kezdenünk. Gyorsíthatunk a folyamaton, ha kompromisszumot kötünk kedvencünkkel és veszünk számára egy hasonlóan kényelmes kutyaágyat, mint a sajátunk. Ezzel persze még nem oldottuk meg a problémát, hiszen a szokás sokkal erősebb lesz számára, hiába lett egy ugyanolyan kényelmes ágya. Akárhányszor próbál a mi ágyunkba kéredzkedni, határozottan szólunk rá, vezessük a saját ágyához, kérjük meg, hogy feküdjön le és helyben maradással, engedelmességből tartsuk ott. Egy idő után el fog szenderedni a helyén. Mi is megnyugodva, hogy végre mindenkinek megvan a maga helye, elégedetten álomra hajtjuk a fejünket. Sajnos a rossz hír, hogy igazából itt jön a fekete leves, mivel kedvenceink előszeretettel űznek abból játékot, hogy miután a Gazdi elaludt, átvándorolnak mellé. Itt kezdődik a következetes munka, mivel minden alkalommal, még az éjszaka közepén is vissza kell vezetnünk kutyusunkat a saját helyére, ha inkább a mi ágyunkat választaná. Amennyiben akkora hely van mellettünk az ágyon, hogy fel sem ébredünk, mikor kedvencünk mellénk ugrik, úgy pakoljuk tele a szabadon hagyott részt olyan tárgyakkal, amire nem szívesen fekszik rá kutyusunk. Mivel kevés a hely, szorosan mellettünk keres majd helyet, amire már mindenképpen felébredünk és tudjunk korrigálni a nem kívánt szokást.

Vannak gazdik, akiknek egyáltalán nem okoz gondot a kedvencükkel való alvás, aki mégis belebotlott ebbe a problémába, kitartással, a fenti módon orvosolhatja.