Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kölyök bemutatása idősebb kutyának

2016. április 28.

Kölyök bemutatása idősebb kutyának

A kölyökkutyák hebrencsek, sokszor vadul játszanak, mert még senki sem mutatta meg nekik, hogy hol a határ. Amikor idősebb kutyával ismertetjük össze őket, számítsunk rá, hogy az idősebb kutya már kevesebb türelemmel rendelkezik és a durva játék, nem biztos, hogy jól esik a fájós ízületeinek.

Nekünk kell kordában tartani a kölyköt és figyelni az öregebb kutyus reakcióit. Amennyiben rámordul, vagy felhúzza az ínyét a kölyökre, úgy valószínűleg számára már nem okoz örömet a fiatal kutya társasága. Természetesen az idős kutyusnak sem hagyhatjuk, hogy bántsa a kölyköt, mert túl türelmetlen volt vele, hiszen ezzel későbbi szocializációs problémák alapjait helyezhetjük le a kölyökben. Egyensúlyt kell tartanunk közöttünk, hogy mindketten profitáljanak a találkozásból.

Mindenképpen fáradt kölyökkutya és kipihent idős kutya szükséges az első találkozáshoz. Az első pár percben érdemes a kölyökre pórázt tenni, így ha mégis durván játszana, könnyen elkaphatjuk és pihenőre foghatjuk. Ilyenkor különítsük el egy másik szobába, vagy zárjuk ki a kertbe, a lényeg, hogy a mi társaságunkban nem maradhat. Lesz hiszti és sírás. Ezt várjuk ki, semmiképpen se reagáljunk rá, ha befejezte és lenyugodott, visszaengedhetjük, és újabb próbát tehet, hogy összebarátkozzon az idős kutyával. Biztosan nem az első alkalomból fog tanulni, így mi is legyünk türelmesek és maradjunk következetesek.

Az idős kutya számára úgy tehetjük szimpatikussá az új jövevényt, ha éreztetjük vele, hogy ezzel az ő pozíciója a családunkban nem változott. Fordítsunk rá külön is időt, vigyük el külön sétálni a kölyök nélkül, az etetéseknél kapjon ő először enni. Sose hagyjuk, hogy a kölyök zavarja evés közben. A kölykök szeretnek a középpontban lenni, hajlamosak arrébb lökni a másik kutyát, csak azért, hogy velük foglalkozzanak. Ilyenkor is az idősebb kutya legyen az első. Ne hagyjuk, hogy háttérbe szorítva érezze magát, mert csak plusz feszültséget okozhatunk a két kutya között. Mivel a kölyökkutya az új a területen, rugalmasabban alkalmazkodik a szabályokhoz.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem