Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kölyökkutya 1X1

2014. május 08.

Kölyökkutya 1X1

A rutinos kölyökkutya-gazdik már pontosan tudják, miket szerezzenek be az új négylábú érkezése előtt. A kevésbé tapasztaltak viszont számos kérdéssel szembesülhetnek. Íme egy kis segítség.

Az elhatározás már megvan és talán már a kiskutyát is kiválasztottuk, akit haza szeretnénk vinni. A kihívás már csak az, hogy mindent beszerezzünk, amelyre a kutyusnak szüksége lehet.

1. Alvóhely kiválasztása

Ahogy nekünk, embereknek, úgy a kutyusoknak is szükségük van saját alvóhelyre. Nem csak azért praktikus ez, mert az állat akkor is el tud vonulni biztonságos kuckójába, amikor mi nem vagyunk otthon, hanem azért is, mert így reggelente kisebb eséllyel ébredünk az ágy szélén, miközben bundás barátunk a matrac közepén nyújtózik.

Az alvóhely beszerzésénél érdemes magasabb falú kosarat vagy kutyusoknak készült ágyat választani, mert ez biztonságérzetet ad állatunknak.

http://www.fressnapf.hu/anione_kutyafekhely_betti_barna_m/

Vásárlásnál ügyeljünk a megfelelő méretekre, vegyünk inkább kicsit nagyobbat, mert kölyökkutyánk egyik pillanatról a másikra kinőheti a kisméretű hálóhelyet.

2. Etetés-itatás

Csúszkáló tálkából nehéz falatozni, ezért könnyítsük meg a kutyus dolgát súlyozott vagy csúszásgátlós edény beszerzésével.

http://www.fressnapf.hu/femtal_kutyaknak_450ml/

Ezzel az apró figyelmességgel még saját feladataink számát is csökkenthetjük, mert nem kell a vándorló tálka útvonala mentén körbetakarítanunk a lakást.

3. Nyakörv és póráz

A nyakörv és a póráz kiválasztásánál leginkább a méretre érdemes figyelni, valamint arra, hogy a nyakörvet ne tegyük túl szorosan a kiskutya nyakára, ugyanakkor az sem jó, ha túl lazán van, mert fennakadhat valamiben és sérülést okozhat az állatnak. Jó, ha a kölyök első nyakörve még puha, könnyű anyagból készül, mert az kényelmesebb és könnyebb is megszokni. A nyakörv és póráz mellett gondoskodjunk az  állat azonosítására szolgáló chipről és a névvel, elérhetőségünkkel ellátott bilétáról is.

4. Kutyapelus vagy kutyaalom

A kiskutya szobatisztaságra szoktatásához rendkívül hasznos segédeszköz a kutyapelus vagy kutyaalom. Érdemes felszerelkezni ezek valamelyikével, hogy higiénikusan és kevesebb kellemetlen meglepetéssel töltsünk az első időszakot.

5. Rágóka

Ahogy az embergyerek, úgy a kölyökkutya is rágcsál, amikor fogzik. Cipőink és a lakásban elhelyezkedő kábelek, és persze a kutyus fogainak védelme érdekében hasznos lehet néhány ideális, kifejezetten kutyáknak szánt rágókát és játékot beszerezni. Források: unlematty.com / dogbreedinfo.com / cesarsway.com