EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Konzerv vagy táp? Táp vagy konzerv?

2014. szeptember 12.

Konzerv vagy táp? Táp vagy konzerv?

Szárazeledel vagy konzerv, esetleg házi koszt? A cicák időnként nagyon válogatósak és a legjobbnak tűnő falatokat is a tányéron hagyják. Mit tehet a gazdi, ha a legjobbat szeretné doromboló kedvencének?

Az egész Földkerekségen nincs két macska, amelyek ízlésvilága teljesen megegyezne. Sőt, olyan is előfordul, hogy azt az eledelt, amiért egy cica egyik alkalommal rajong, a következő etetésnél már nem is fogadja olyan nagy lelkesedéssel. Kivételes állatok persze mindig akadnak, de mit tegyen az a gazdi, aki inkább biztosra menne és szeretné megtalálni cicája kedvencét, amit bármikor bevethet? Először is, meg kell ismernünk, hogy kedvencünk számára mi a favorit, ami az étel illatát, állagát, textúráját és hőmérsékletét illeti. A macskák ízlését egész életükre meghatározhatja az, hogy fiatal korukban mihez szoktak hozzá. Előfordul, hogy minden újat elutasítanak. Ezért nagyon nehéz egy felnőtt cicát új dolgokhoz hozzászoktatni, vagy diétáztatni. Ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk többféle táplálékot is elfogyasszon, jó, ha korán hozzászoktatjuk azokhoz a dolgokhoz, amelyekkel a későbbiekben táplálni szeretnénk.

A konzervesek nagy tábora

Az alutasakos vagy konzerv ennivalók rendkívüli előnye, hogy finom illatukkal könnyedén elcsábítják a rendkívül kifinomult szaglású macskát. Az illatfelhő még vonzóbb, ha az eledelt langyosan kínáljuk. A konzervekből többféle állagú is kapható: pástétom vagy falatka. A macskák ízlésvilága, ragadozó mivoltukból eredően közelebb állhat a nagyobb húsfalatokhoz, ezért ha a pástétommal nem aratunk sikert, kipróbálhatjuk a falatkás változatot is.

http://www.fressnapf.hu/real-nature-limitalt-kiadasu-nedveseledel/

http://www.fressnapf.hu/real_nature_cica_tasakos_vad_es_baromfihus_babbal_es_porsafranyolajjal_85g/

A szaftos ételeknél szem előtt kell tartanunk, hogy szobahőmérsékleten könnyen megromlanak, ezért nem tanácsos egész napra a cica előtt hagyni a megmaradt falatokat. Amennyiben több részletben adagoljuk kedvencünknek, az egyes étkezések között mindig tegyük hűtőbe az eledelt, és mielőtt a macskának adnánk, várjuk meg, míg kissé felmelegszik, mert hidegen elvesztheti egyik legnagyobb vonzerejét, a csordogáló szaftot. A szükségesnél kevesebb vizet fogyasztó állatoknak különösen hasznos lehet, ha szaftos ételt fogyasztanak, hiszen ezek nagy része víz, így nem kell tartanunk az állat kiszáradásától sem.

A szárazeledel kedvelői

A macskák nagyon szeretnek rágcsálni. A játékot, az eledelt, a jutalomfalatot egyaránt szívesen ropogtatják. A szárazeledelt választó cicák pedig többet rághatnak, mint a konzervet fogyasztók, ami a fogkő kialakulásának megelőzésében is segíthet. Sok gazdi emellett azért választja a száraztápot, mert egész napra is kint lehet hagyni, anélkül, hogy megromlana. A bármikor rendelkezésre álló eledel praktikus lehet a cicák esetén, mert ezek az állatok egyszerre nem esznek nagy mennyiséget, inkább többször, fél óránként-óránként visszatérnek a tálkájukhoz, hogy egyenek néhány falatot. Ezzel meghagyhatjuk a macska szabadságát abban, hogy saját magának adagolja az ételt, anélkül, hogy közben el kellene vennünk előle, nehogy megromoljon. Elhízásra hajlamos cicák előtt inkább ne hagyjuk egész nap táplálékot. Normál kondíciójú macskák esetében is elegendő lehet a napi két etetés, anélkül, hogy a táplálékot egész napra előttük hagynánk.

http://www.fressnapf.hu/premiere_c_szaraz_lazac_2_kg/

A szárazeledel ugyanakkor nem rendelkezik kifejezetten vonzó illattal, tehát előfordulhat, hogy a macskának elsőre nem kelti fel az érdeklődését, szemben a szaftos étellel. A tápot fogyasztó állatok számára mindig biztosítsunk friss, hűvös vizet, mert étkezés közben nagyon megszomjazhatnak. Napközben is kövessük figyelemmel, hogy a cica eleget ivott-e. Ha a cica száraztáp etetése mellett nem fogyaszt elegendő ivóvizet, akkor az hajlamosíthat a húgykövességre. Megoldás lehet, ha a szárazeledelt etetés előtt beáztatjuk, és úgy kínáljuk a cicának.

Akár jó minőségű konzervet, akár prémium szárazeledelt választunk, cicánk mindenképpen hozzájut minden számára szükséges tápanyaghoz, ásványi anyaghoz és vitaminhoz, így kiegyensúlyozott táplálása miatt nem kell aggódnunk. Forrás: icatcare.org / catster.com 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem