Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Köszönöm válaszát!
Ha a tág pupillájú macskám vasotop-ot kezd el szedni a magas vérnyomására, akkor javulhat-a látása? Szűkülhet a pupillája?

Köszönöm!

(13 éves macskám 1 hónapja nem lát, mindkét pupilla teljesen tág, fényre picit húzódik a doki szerint. A szemen nincs gyulladás, más tünet sincs. Eszik, éber, csak mindennek nekimegy.
Mi okozhatja, mi a kezelése? Hályog lenne? Szemcsepp elég?
Köszönettel!)

2015.11.15

Állatorvos

Erre csak szemészeti vizsgálat után lehet választ adni. Ha a vakság oka valóban a magas vérnyomás, akkor ilyenkor ideghártya leválás, vérzés következik be. Sajnos, mivel a probléma már egy hónapja fennáll, nem valószínű, hogy a cica visszanyeri a látását, ez általában csak akkor lehetséges, ha az állat azonnal kezelést kap. Ennek ellenére tisztázni kell a vakság esetleges háttérokát (vesebetegség, pajzsmirigy túlműködés, szívbetegség) és azt kezelni kell. El kell végezni a vérnyomásmérést, szemészeti vizsgálatot, vérvizsgálatot. A vizsgálatok eredményei alapján javasol majd az állatorvos gyógyszert (ezek közül az egyik lehetséges választás valóban a Vasotop).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem