Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Közben megtudtam, hogy a Spirocerca lupi vörös és lehet macska hányadékában is. Ennek mi a kezelése, ill. mit kell róla tudni, ritka? Köszönöm!

2016.06.23

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Ha tényleg Spirocerca lupi van a macskájában akkor az nagy baj. Nem gyakori, nem is bélférgesség. A nyelőcsőben szokott kis granulómákat képezni, amiből később tumort alakít ki és az állat pusztulásához vezet. Sajnos a kezelése nem egyszerű,nem lesz elég egy szimpla féreghajtó, de sok esetben a granulómák mérete miatt műtéti eltávolításra és kiegészítő gyógyszeres kezelésre egyszerre van szükség. Azt javaslom, hogy minél előbb keressen fel egy kollégát, lehetőleg endoszkópos lehetőséggel, és végezzék el a diagnosztikai lépéseket, hogy ne legyen túl késő.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem