Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

kullancsok veszélye a kutyákba

Tisztelt Doktor Úr!
Volt egy fekete német juhász fiú kutyánk 9 éves körüli lehetett 4 éve pusztult el , oda adtuk a kutyát egy ismerősünk neki aki külföldere utazott és rábízta a kutyát egy rokonára. Egy idő után az ismerősünk azt mondta hogy a jó erőben lévő erős német juhász kutyánk aki egy hetven kilogrammos felnőtt embert és gond nélkül elrántott volna elpusztult mert állítólag kullancs ment bele a kutyába hívtak hozzá állat orvost de az sem tudott segíteni rajta segíteni így elpusztul.A kutya mint említettem jó erőben volt szerette a darazsakat fogyasztani és mint említettem mikor utoljára láttam a kutyát nagyon jó erőben volt. Nem hiszek még azóta sem hogy egy kullancs miatt pusztult volna el a kutyánk.Azért kérem a segítségét hogy ilyen lehetséges -e vagy pedig csak el alttaták a kutyust és ez volt a remek kifogás , mert tudja vannak ismerőseim akik azt mondják hogy nekik kölyök kutyájukban volt kullancs és nem kezelték időben de a kutya még mindig él ezért döntöttem úgy hogy segítséget kérek öntől mert ön egy állat orvos ön csak jobban tudja mint az ismerőseim. Segítségét előre is köszönöm!
Kratochil Vivien

2015.03.22

Állatorvos

A kullancsoktól valóban kaphat a kutya olyan betegséget, amitől elpusztulhat. Az Önök esetében valószínűleg  babesiosis volt az állat halálának oka. A Babesiák egysejtű paraziták, amelyek a kullancsok közvetítésével jutnak a kutyákba. A vörösvértesteket támadják meg és abban az esetben, ha nem kezelik időben a betegséget, akkor olyan mértékben károsodnak a vesék, hogy az az állat pusztulását okozza. Hamar felismert, nem szövődményes esetek a szakszerű gyógykezelés hatására jól gyógyulnak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem