Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kullancsvédelmi 1X1

2015. március 16.

Kullancsvédelmi 1X1

Aprók, szívósak és félelmetes betegségeket terjesztenek. A kullancs- és bolhafertőzést elkerülni könnyebb, mint kigyógyulni az általuk közvetített betegségekből. A legfontosabb: elővigyázatosság minden percben!

Sok gazdi úgy gondolja, hogy a kullancsok ellen elegendő a tavaszi és nyári hónapokban védekezni. Sajnos a kullancsok aktivitása manapság már nem korlátozódik a jó időre, mert az enyhe tél során nem pusztulnak el az élősködők sem, így aktív időszakuk is korábban kezdődik, sőt télen is okozhatnak problémát. Ezért az év minden részében gondoskodnunk kell a megfelelő védelemről. Azt, hogy kutyusunk vagy cicánk számára melyik készítmény bizonyul a legjobbnak, saját magunknak kell kitapasztalnunk, ám a lehetőségekről és a kockázat nélkül alkalmazható termékekről mindenképp kérjük ki állatorvosunk tanácsát. A folyamatos védelmet biztosíthatjuk speciális nyakörvvel, spot-on vagy spray készítménnyel, vagy tablettával, de mindig ügyeljünk arra, hogy csak az állat fajának megfelelő terméket használjunk. Egyes kutyáknál teljesen biztonságos szerek a macskánál halálos mérgezést okozhatnak, ezért tényleg nagyon fontos a megfelelő tájékozódás.

A paraziták támadásának kivédése nemcsak négylábúink számára fontos, hanem nekünk, embereknek is. Vannak olyan élősködők (pl. a bolhák), amelyek nem túl érzékenyek arra, hogy kire telepszenek rá, ezért könnyedén megcsíphetik az embereket is. Kiirtásuk pedig igazán nehéz feladat, ezért inkább ne is adjunk esélyt a vérszívóknak.

Egyes kullancsfajok csak kutyákon vagy macskákon tapadnak meg, míg mások az állatok mellett emberen is megtelepedhetnek.  Az elővigyázatosság nemcsak a készítmények megfelelő alkalmazását jelenti, hanem a rendszeres átvizsgálást is. Minden séta után fésüljük át és vizsgáljuk meg az állat bundáját, ne feledkezzünk meg a hajlatokat, a nyak és a fülek környékét is, mert a fertőzések mértékét csökkenthetjük azzal, ha időben, egészben eltávolítjuk a vérszívókat. A kertben élő négylábúak szőrét is nézzük át naponta, hiszen a kullancsok és más élősködők rájuk nézve is éppoly veszélyesek.

http://www.fressnapf.hu/bolha-es-porfesu-muanyag/

Hiba lenne azt hinni, hogy a lakásban tartott cicáknak nincs szükségük parazita elleni védelemre. Néhány macskagazdi csodálkozik, hogyan fertőződhetett meg kedvence bolhákkal, férgekkel, amikor sosem hagyta el a házat. Sajnos a válasz egyszerű: valószínű, hogy valaki a lakásba vitte az élősködők petéit, például a cipőjén, persze anélkül, hogy észrevette volna. Tehát, ha éppen fésüljük szobacicánkat, mindenképp fordítsunk komoly figyelmet a bolha-, kullancs-, vagy más élősködőfertőzés jeleire, és ellenőrizzük rendszeresen a székletét is.

Források: pets.webmd.com / petmd.com / nshsa.org

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem