Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyabarát sítúra

2015. január 07.

Kutyabarát sítúra

Végre itt a síszezon! A család apraja-nagyja izgatottan várja a havas lejtőket, és számolja a napokat az indulásig. Már csak egy kérdés van: magunkkal vigyük, vagy otthon hagyjuk a kutyusunkat?

Az utazás, legyen szó akár nyári, akár téli vakációról, mindig fejtörést okoz a gazdiknak. Mi legyen pihenésünk alatt négylábú barátunkkal? Jó, ha van kire bízni, amikor nem tudjuk magunkkal vinni, ám azt is érdemes megfontolni, hogy inkább célzottan olyan helyet keressünk, ahol problémamentesen velünk lehet kedvencünk is. A havas lankák például a legtöbb esetben a kutyák számára is jó szórakozást jelentenek, feltéve, ha betartunk néhány fontos szabályt.

Síelés és más alternatívák

A sípályákra nem biztonságos dolog kutyát vinni, ezért célszerű pályaszállást választanunk, ha úgy döntünk, hogy kedvencünket is magunkkal visszük. Ilyenkor könnyen megoldhatjuk, hogy két lesiklás között kutyánkkal is mókázzunk egy jót és naponta több alkalommal megmozgathatjuk, így a sítúra számára is nagy élményt jelent majd. Egy kis hancúrozás és labdázás a hóban felejthetetlen közös élmények lesznek.

http://www.fressnapf.hu/ff-ball-spin-sponge-ball-64-cm/

A túrázás, szánkózás vagy szánhúzás is nagyon jó közös programok, érdemes őket kipróbálni.

Fontosak a szabályok

Minden kutyabarát síparadicsomnak megvannak a maga szabályai. Ezeket figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy biztonságos, problémamentes legyen a vakáció. A leggyakoribb előírások közé tartoznak például a kötelező oltások és parazitaellenes kezelések.  Az állatútlevél megléte a külföldre utazás alapvető feltétele. Állatútlevele pedig csak microchippel jelölt állatoknak lehet. A lesikláshoz használt pályára és a felvonók környékére nem vihetjük be póráz nélkül (vagy olykor pórázzal sem) az állatot.

A síterület reguláin kívül az adott ország törvényeit is figyelembe kell vennünk. Így például, meg kell győződnünk róla, hogy kutyusunk nem tartozik-e a kitiltott fajták közé. Annak is utána kell járnunk, hogy pontosan milyen állatorvosi papírokat kérhetnek tőlünk, amikor átlépjük az országhatárt. Franciaország például nagyon népszerű úti cél a magyar családok körében is, és sokak szerint itt kifejezetten kutyabarát síhelyekkel és éttermekkel találkozhatunk.

Első az elővigyázatosság

Hiába próbáljuk kutyusunkat minden pillanatban szemmel tartani, nem árt, ha arra is felkészülünk, ha esetleg elkóborol. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a célország nyelvén vagy legalább angolul feltüntetjük a nyakörvén minden lehetséges elérhetőségünket (telefonszám, szálláshely címe, e-mail cím).

http://www.fressnapf.hu/ao-nyakorv-fenyvisszaveros-classic-nejlon-pink-l40-63/

Nagyon fontos, hogy amennyiben kutyánk elveszik, akkor azonnal értesítsük a helyi állatorvost és mondjuk el neki kedvencünk microchip számát. Külföldön még gondosabban válogassuk meg azokat a helyeket, ahol póráz nélkül, szabadon sétáltatjuk a kutyát.

Források: peakretreats.co.uk / welove2ski.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem