Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyabarát úti célok városi kalandoroknak

2015. február 20.

Kutyabarát úti célok városi kalandoroknak

Hamarosan itt a tavasz, ne üljünk a szobában! Bármikor megejthetünk egy igazán kellemes sétát négylábú barátainkkal, és ehhez túl messzire sem kell mennünk a fővárostól.

Hiba azt gondolni, hogy friss levegőt csak a városoktól távoli fenyvesek, tópartok, dombságok környékén szippanthatunk. Szerencsére Budapest közelében is találunk izgalmas kirándulóhelyeket, amelyek többségén ráadásul a kutyusokat is szívesen látják, így ahhoz, hogy végre egy kicsit kimenjünk a zöldellő fák és virágok közé, nem is kell túl sokat utaznunk. Ha autóban utazik kedvencünk, akkor ügyeljünk a biztonságára. Kedvencünk utazhat boxban, de létezik kutyák számára biztonsági öv is.

http://www.fressnapf.hu/kutyabiztonsagiov-szett-50-90cm/

Ha a kutya védelméről már gondoskodtunk, akkor ne feledkezzünk meg az autó üléseinek védelméről se, mert lehet, hogy egy nagyon boldog, de sáros ebet kell majd hazavinnünk.

http://www.fressnapf.hu/ao-gepkocsi-uleshuzat-hatso-ulesre-fek/

Normafa:

A Normafa a Sváb-hegy és János-hegy vonulatában található, legmagasabb pontja 477 méter. Az itt elterülő tisztás csodálatos kilátást biztosít a fővárosra és a környező hegyekre. A Gyermekvasúton lehetőség van arra, hogy kutyát szállítsunk magunkkal a menetrend szerinti vonaton. Természetesen itt is érvényben vannak az általános utazási szabályok, azaz kutyát csak szájkosárral és pórázon vihetünk fel.

http://www.fressnapf.hu/m4-vezetoporaz-fashion-mubor-barna-s19m/

Hármashatár-hegy:

Az országos kéktúraútvonal része, népszerű kutyás kirándulóhely. Tölgyesekben és fenyvesekben gazdag, árnyas sétautakat fedezhetünk fel, dolomitsziklás csúcsáról pedig gyönyörű panoráma nyílik Budapestre.

Hajógyári-sziget:

Az Óbudai-sziget a III. kerületben található, legnagyobb része pihenőpark, ahol pompás díszcserjéket és virágokat láthatunk. Mindezek mellett természetesen kedvelt kutyasétáltató hely is, azonban kötelező a póráz használata, mert szabályszegésért pénzbírság jár!

Omszki-tó:

Budapesttől északra, Budakalásznál található az Omszki-tó. Népszerű hely a kirándulásra, tavaszi felfrissülésre. Ráadásul jó időben engedélyezett a kutyák úsztatása a tóban!

Bárhová is indulunk, először mindig tájékozódjunk az adott területen érvényes szabályokról. A legtöbb közterületre igaz, hogy póráz nélkül nem szabad kutyát sétáltatni, illetve számos kutyafajtánál előírás a szájkosár használata is. Nagyon fontos az is, hogyha elengedjük kedvencünket, akkor behívható legyen bármilyen helyzetben, különben saját magát is veszélybe sodorhatja. Ezért ne engedjük őt túl messzire, mindig idejében hívjuk vissza!

Jó, ha tudjuk, hogy a kirándulás megkezdése előtt 2 órával már nem célszerű megetetni a kutyát, azonban a hosszabb túráknál mindig figyeljünk oda, hogy legyen nálunk friss víz, és egy itatóedény. Ha azt tapasztaljuk, hogy az állat nagyon liheg és gyakran lefekszik, akkor ideje egy kiadósabb pihenőt tartanunk. A túraútvonal kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy erdei úton vagy tisztáson haladjunk, mivel a kavicsos, durva aszfalt felsértheti a kutyus mancsát.

Forrás: femina.hu / top7hungary.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem