Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A kutyabarát vízpartok 3 szabálya

2014. július 10.

A kutyabarát vízpartok 3 szabálya

Nagy kísértés, hogy a strandra is magunkkal vigyük kedvencünket. Ám a kijelölt fürdőhelyek többségére tiltják a kutyák bevitelét, ezért ha közös úszkálásra vágyunk, keresnünk kell olyan területet, ahol engedélyezik ezt.

A mesterséges vizek között nem érdemes keresgélnünk, mert ezek többsége emberek számára kialakított strand vagy horgásztó, ahol nem szívesen látják a kutyusokat. Szerencsére a természetes vizek környékén kutatva nem kell túl sokáig keresgélni, hogy találjunk ilyen partszakaszokat. Minden esetben figyeljük a kihelyezett táblákat, ha ilyesmit nem találunk, érdeklődhetünk az illetékes önkormányzatoknál. Érdemes keresgélni, mert komoly bírságokat szabhatnak ki, ha nem megfelelő helyen fürdetjük az állatot.

A kutyabarát fürdőhelyeknek is megvannak a maguk szigorú szabályai. Vannak olyan helyek, ahol a gazdi csak térdig mehet be a kutyák számára kijelölt vizes területre, és vannak olyanok, ahol az állat és tulajdonosa együtt is lubickolhat.

Az első szabály, hogy mindig gondoskodjunk a környezet tisztán tartásáról, ne szemeteljük és szedjük össze a kutyánk ürülékét. Forgalmasabb utak, erdő vagy akár emberek számára kijelölt fürdőhely közelében hasznos, ha kéznél tartjuk az eb szájkosarát, pórázát. Utóbbi akár a közös fürdés közben is hasznos lehet, mert így biztosak lehetünk benne, hogy nem veszítjük szem elől az állatot. Válasszunk könnyebb anyagból, textilből készült pórázt (http://www.fressnapf.hu/anione_fashion_kutya_kikepzo_poraz_csontos_l/) vagy hámot (http://www.fressnapf.hu/anione_fashion_kutyaham_csontos_m/) ilyen esetekre, mert a bőrrel vagy műbőrrel szemben ezek gyorsan száradnak és nem veszítik el rugalmasságukat sem.

A második szabály, hogy mindig legyünk tekintettel a körülöttünk lévőkre, akár kutyával, akár kutya nélkül vannak a strandon.  Figyeljünk például, hogy mit és hogyan játszunk a parton. Ha frizbizni, labdázni szeretnénk, tegyük ezt a napozóktól távolabb. Így elkerülhetjük, hogy az állat véletlenül ráugorjon valakire vagy a játéktárgy eltaláljon egy strandolót. Hasonlóan igaz ez a vízből való kijövetelre is: lehetőség szerint ne a pihenőket célozzuk meg, hiszen kedvencünk meg fogja rázni a bundáját és lehetnek, akik nem szeretnék, ha lefröcskölné őket. A homokos part gyakran megihleti a négylábú családtagokat és hatalmas gödörásásba kezdenek. Mások biztonsága érdekében temessük be az ilyen lyukakat, mielőtt elhagyjuk a strandot.

A harmadik és talán mindenki érdekében a legfontosabb szabály, hogy mindig tartsuk szemmel az állatunkat. Így nem fog elszökni, piszkítani és más kutyákkal konfliktusba kerülni. A konfliktusok elkerülése érdekében vegyük figyelembe, hogy a más kutyákkal szemben agresszív állatokat nem szívesen látják a kutyabarát strandokon, ezért ha korábban már tapasztaltunk hasonlót kedvencünknél, jobb, ha inkább nem visszük ilyen kutyaközösségbe.
Források: http://www.balatontipp.hu/index.php?p=strandok&uid=28, http://www.dogbeach.org/Dog_Beach_Rules.html

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem