Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyafutást szőrével

2014. március 23.

Kutyafutást szőrével

Így kutya és gazdi is egészséges lehet és garantált lesz a jókedv is! A legegyszerűbben kivitelezhető kutyás sport a futás. Minden kutyának szüksége van a napi mozgásra, így megtehetjük ezt együtt kocogva, biciklivel kísérve vagy akár együtt joggingolva. A kutyafutás egyik speciális formája a canicross, vagyis a kutyás terepfutás. Ez egy francia eredetű sportág, ahol kutya és gazdája együtt fut egy kijelölt versenypályán, pórázzal összekötve.

A feladat az, hogy minél hamarabb megtegyük a versenytávot kutyánkkal együtt. A futó derekára egy erősebb, maximum 2 méter hosszú, rugalmas pórázt kell csatolni, melynek másik vége a kutya hámjához kapcsolódik. Mivel nagyon egyszerűek a szabályai, felszerelésre sem kell sokat költeni, így bárki nyugodtan kipróbálhatja. Ha már rutinosabbak vagyunk, akár megkísérelhetjük kerékpárral vagy rollerrel is a futást. A másik nagyon népszerű kutyás sport az agility, vagyis az akadályfutás. A kutya fizikai állóképességén kívül a kognitív képességeket is fejleszti. Ez a sport nagy területet igényel, ezért megfelelő nagyságú pálya kialakítása szükséges. Javasolt az első órákat oktatóval elkezdeni, hogy szakszerűen tudjuk elsajátítani a parancsszavakat. Leginkább a lovas díjugrató versenyekhez hasonlítható, gyökerei is a lovaglásból erednek.

A sportot egyébként a hetvenes években egy angol lovastiszt találta ki a díjugrató verseny színesítésére, hogy a kutyák is csináljanak valami hasonlót. Nagy népszerűségre tett szert, így hamarosan megszületett az agility szabályzata. Kitűnő sport a mozgásigényes kutyafajtáknak, mert leköti a fölös energiát, növeli a koncentráció képességet, ráadásul kitűnő izomzatot és kondíciót biztosít. Manapság már minden országban foglalkoznak agilityvel, egyre nagyobb az érdeklődés hazánkban is.

Sportoljunk tehát és élvezzük az együtt töltött perceket kutyánkkal! Bizonyított tény, hogy kutyánk látványa motivál minket a sportban. Ráadásul futás után jól meg lehet dögönyözni a fáradt kutyát, amit ő elégedetten és hálásan fog nyugtázni.

Forrás: kutyanevelde.eu / haziallat.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem